註冊 登入

[Q&A] 日本小松

日本小松 E-mail 此主題給朋友

請問有無C兄去過日本小松市?上網搵會资料唔多,請問有什麼旅遊的景點?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
石川縣小松市?
https://tabippo.net/komatsu-22-sightseeing-spots/

Sorry,日文網站,但睇圖和漢字都可給你 idea。

Happy trip planning

引用:
原帖由 symphonicdance 於 2019-1-22 06:59 AM 發表

石川縣小松市?
https://tabippo.net/komatsu-22-sightseeing-spots/

Sorry,日文網站,但睇圖和漢字都可給你 idea。

Happy trip planning
謝謝!另外我看到小松機場有巴士坐1小時去金澤市,金澤是不是比小松熱門d,多啲人去嗰度旅行?

引用:
原帖由 lokwailau 於 22-1-2019 07:40 發表

謝謝!另外我看到小松機場有巴士坐1小時去金澤市,金澤是不是比小松熱門d,多啲人去嗰度旅行?
對,金澤較熱門。

你可search一下本版會員分享的北陸或昇龍道或石川縣或金澤的遊記

回覆 引用 TOP

飛小松不等於玩小松

引用:
原帖由 wongwwt 於 2019-1-22 08:42 AM 發表

飛小松不等於玩小松
是的,會去金澤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lokwailau 於 2019-1-22 07:40 AM 發表

C兄,如我第一日下午機到,第四日下午機走,金澤玩2日半會不會太多?

回覆 引用 TOP

加賀溫泉都唔去?
飛小松唔等於玩小松
亦唔只係去金澤玩
你應該睇下成個石川縣有乜嘢玩
可以考慮埋福井同埋富山
北陸四日邊度夠呀

引用:
原帖由 cybog 於 2019-1-22 02:41 PM 發表

加賀溫泉都唔去?
飛小松唔等於玩小松
亦唔只係去金澤玩
你應該睇下成個石川縣有乜嘢玩
可以考慮埋福井同埋富山
北陸四日邊度夠呀
因為諗住完埋東京,會在小松坐內陸機去東京,在東京回香港。

暑假去會唔會唔啱季節?

引用:
原帖由 lokwailau 於 2019-1-22 04:46 PM 發表

因為諗住完埋東京,會在小松坐內陸機去東京,在東京回香港。

暑假去會唔會唔啱季節?
冇話特別啱或者唔啱, 只係特別熱
如果 東京 去金澤新幹線 仲方便
不過如果有係嗰種換機票包埋就是但啦

引用:
原帖由 cybog 於 2019-1-22 05:05 PM 發表

冇話特別啱或者唔啱, 只係特別熱
如果 東京 去金澤新幹線 仲方便
不過如果有係嗰種換機票包埋就是但啦
我買內陸機票要7百多,坐新幹線要幾錢左右?有無pass買?

引用:
原帖由 lokwailau 於 2019-1-22 06:36 PM 發表

我買內陸機票要7百多,坐新幹線要幾錢左右?有無pass買?
你搵下JR拱型pass
用呢個國內線優惠其實平過新幹線少少但係你又要出入機場
用pass亦貴過淨內陸機。就要計埋有冇其他程車啱。

Nice place ar

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cybog 於 2019-1-22 07:41 PM 發表

你搵下JR拱型pass
用呢個國內線優惠其實平過新幹線少少但係你又要出入機場
用pass亦貴過淨內陸機。就要計埋有冇其他程車啱。
謝謝

請問加賀有無温泉酒店介紹?是否集中在加賀温泉駅附近?我個budget 是平日入住¥45000一泊兩食,2大人2小學生

引用:
原帖由 lokwailau 於 2019-1-23 12:44 AM 發表 

謝謝

請問加賀有無温泉酒店介紹?是否集中在加賀温泉駅附近?我個budget 是平日入住¥45000一泊兩食,2大人2小學生
唔係佢有幾個 溫泉區都要再轉 短途巴士入去。 詳細可以睇 canbus個網站
http://www.kaga-canbus.jp/chinese.php
較實惠可以考慮湯快集團嗰幾間
應該唔使 四萬呀
https://www.japanican.com/hk/special/ryokan/yukai/index
當然更高級嘅都會有好多選擇
我就冇特別介紹

回覆 引用 TOP

20 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。