註冊 登入

[集運] 千祈唔好揾呢間shipbao

千祈唔好揾呢間shipbao E-mail 此主題給朋友

我幫襯過3定4次。一次比一次最離譜!最尾2個次,鎅爛左我嘅嘢,好彩無爛入面,同佢哋反映,死都唔認開過箱,我成日諗主你開嚟睇無乜所謂,點知同仲唔認。最後嗰次仲無左件嘢。買18樣嘢,開箱得17樣。直頭喺偷嘢!打去影囇相,乜人回應,電話試過打唔通,成日叫我send 信息。永遠無覆過!

回覆 引用 TOP

精選樓盤
而家好多人投訴呢間,,又話呃磅 ..不過偷野就第一次聽到
正常唔會開貨睇個WO  ..
最多都係海關查,, 不過聽講件貨會有印架~~ 
同埋好多集運外判俾出面既運輸做,,
佢地會扮界爛個袋,,做到好似唔小心咁,,跌左D 貨 唔見左
最後集運同運輸都話唔關佢事 ..   係做運輸既朋友同我講  , 佢D同行都有做送集運 

引用:
原帖由 七個謝皮的妹頭 於 2019-1-30 02:25 PM 發表

而家好多人投訴呢間,,又話呃磅 ..不過偷野就第一次聽到
正常唔會開貨睇個WO  ..
最多都係海關查,, 不過聽講件貨會有印架~~
同埋好多集運外判俾出面既運輸做,,
佢地會扮界爛個袋,,做到好似唔小心咁,,跌左D 貨 唔見左
最後集運同運輸都話唔關佢事 ..   係做運輸既朋友同我講  , 佢D同行都有做送集運
:sm ...
我最初都唔相信,但一次又一次咁。最尾嗰次喺嗰自提點,連嗰職員(先前以為喺呢間公司嘅職員,但佢自己話唔喺,呢間公司租佢地嘅地方用嚟自提方便客戶)望左一眼就話,一睇就知開過喇,二種唔同膠紙,面頭呢張一睇就喺開左痴反上去喇。側面紙皮開過嘅。我即時影低send左去間公司度,但喺呢間公司成日逃避唔覆,所以我開名希望唔好再有人幫襯囉。我一路都好似你咁諗,應該喺海關但老實講,我試過郵寄返港,完全無開過。人哋用Scan就知你入面喺乜,洗鬼開箱,即喺好似你手提行李咁一過機乜都睇囇,一有懷疑就叫你同當面打開嚟睇。有無印,我無為義。答你唔到。外判我都聽過,所以集運都幾危險,我而家揾最好喺直接寄,唔會考慮集運囉。因為見過鬼都怕黑,好彩我唔喺買好貴嘢,當喺捐贈條氣無咁局!

引用:
原帖由 無盡紫色的湯圓 於 2019-2-1 09:46 PM 發表

我最初都唔相信,但一次又一次咁。最尾嗰次喺嗰自提點,連嗰職員(先前以為喺呢間公司嘅職員,但佢自己話唔喺,呢間公司租佢地嘅地方用嚟自提方便客戶)望左一眼就話,一睇就知開過喇,二種唔同膠紙,面頭呢張一睇就喺開左痴反上去喇。側面紙皮開過嘅。我即時影低send左去間公司度,但喺呢間公司成日逃避唔覆,所以我開名希望唔好再有人幫襯囉。我一路都好似你咁諗,應該喺海關但老實講,我試過郵寄返港,完全無開過。人哋 ...
see
https://www.facebook.com/groups/300656577088301/

Mike Cheung 11月 買左250美元嘅運動用品
貨品由FedEx寄出到shipbao美國倉,已確實到美國總倉嘅重量係兩磅幾,但美國總倉到香港倉啲貨已經唔見咗,嚟到香港只收到空盒一個,好明顯係shipbao內部運輸嘅問題而唔見貨,但佢哋嘅回覆如下

shipbao 回覆:
因為件貨在海外倉和到總倉的重量有差別
這邊幫你安排賠償
由於沒有購買保險, 正常會賠運費的3倍的金額

我買咗差唔多$2000港元嘢,由於shipbao內部運輸令件貨唔見咗,佢哋話賠返$60俾我

#shipbao
#集運
#唔見貨

開過
引用:
原帖由 無盡紫色的湯圓 於 2019-2-1 09:46 PM 發表

我最初都唔相信,但一次又一次咁。最尾嗰次喺嗰自提點,連嗰職員(先前以為喺呢間公司嘅職員,但佢自己話唔喺,呢間公司租佢地嘅地方用嚟自提方便客戶)望左一眼就話,一睇就知開過喇,二種唔同膠紙,面頭呢張一睇就喺開左痴反上去喇。側面紙皮開過嘅。我即時影低send左去間公司度,但喺呢間公司成日逃避唔覆,所以我開名希望唔好再有人幫襯囉。我一路都好似你咁諗,應該喺海關但老實講,我試過郵寄返港,完全無開過。人哋 ...
海關開過會貼張貼紙印有海關開過

偷野咁猖狂

引用:
原帖由 RAY25905 於 2019-2-2 07:19 PM 發表

see
https://www.facebook.com/groups/300656577088301/
我攞貨果時喺提貨站同嗰店員吹過水,佢都話呢間嘢入囇黑名單叫我自己上網揾,當時未開箱只見到嗰箱爛左。之後發現卑人偷嘢。唔再用喇,講出嚟希望同路人唔好再幫襯。多謝你嘅link但我無fb所以寫唔到出去。唯有呢度多些人睇到

回覆 引用 TOP

呢間平, 我貪平間中美國買野時都有用, 暫未有事發生

引用:
原帖由 RAY25905 於 2019-2-2 07:22 PM 發表

Mike Cheung 11月 買左250美元嘅運動用品
貨品由FedEx寄出到shipbao美國倉,已確實到美國總倉嘅重量係兩磅幾,但美國總倉到香港倉啲貨已經唔見咗,嚟到香港只收到空盒一個,好明顯係shipbao內部運輸嘅問題而唔見貨,但佢哋嘅回覆如下

shipbao 回覆:
因為件貨在海外倉和到總倉的重量有差別
這邊幫你安排賠償
由於沒有購買保險, 正常會賠運費的3倍的 ...
真喺衰格到無人有!買左保險果時未又會有另一個值口,值口冚值口。哎收反60文好過無。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 RAY25905 於 2019-2-2 07:24 PM 發表

開過
海關開過會貼張貼紙印有海關開過
印象中就無囉。我記得自己寄返嚟時,人哋(海關)開過,嗰郵局都會貼上紙話乜話乜。呢間嘢就永遠唔認!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 積及 於 2019-2-2 08:18 PM 發表

偷野咁猖狂
你同我都覺得喺,但呢間嘢永遠都唔認,梗值喺賊仔!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ryan111111 於 2019-2-3 03:48 AM 發表

呢間平, 我貪平間中美國買野時都有用, 暫未有事發生
咁祝你好運。佢哋手法唔會第一次動手。

回覆 引用 TOP

buy and ship我個人用過集運最好,更新,回覆快又準時,海外件22價錢唔算貴,

引用:
原帖由 RAY25905 於 2019-2-3 11:39 AM 發表

buy and ship我個人用過集運最好,更新,回覆快又準時,海外件22價錢唔算貴,
還有收到未報運單號货件會通知你補贷品資料,即是没有運單號都可以,方便,有時seller寄出後没给運單號

回覆 引用 TOP

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。