• 瀏覽: 1,997
  • 回覆: 15
由西門町踩去社子

無計
14吋單速車係辛苦d

https://www.youtube.com/watch?v=JxSr8kg8klo&feature=youtu.be進入香討影片區

附件

tw.jpg(133.82 KB)

2019-1-30 03:08 PM

網上討論 認真你便輸

回覆 引用 TOP

如果只係台北市內短踩, 咁不如租U-bike啦, 26吋軚, 3速, 10蚊台幣半粒鐘, 抵玩又方便. 

回覆 引用 TOP

去風櫃嘴朝聖....

回覆 引用 TOP

14吋車
四維去夠方便, 我都打算帶架14吋單車去台灣玩下。
希望樓主出多D遊歷比大家分享

引用:
原帖由 xyz8264 於 2019-1-30 05:10 PM 發表

14吋車,
四維去夠方便, 我都打算帶架14吋單車去台灣玩下。
希望樓主出多D遊歷比大家分享
謝謝
朋友都笑去去得幾日都拎車
其實都只想踩下自己車
如果28吋喼
拆好手把dove放得入的

網上討論 認真你便輸
引用:
原帖由 nt1 於 2019-1-31 01:49 AM 發表

謝謝
朋友都笑去去得幾日都拎車
其實都只想踩下自己車
如果28吋喼
拆好手把dove放得入的
用自己車踩係爽啲, 講真14/16"摺仔放到落旅行喼, 帶埋去旅行完全無難度

回覆 引用 TOP

我都有架14寸摺仔

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

貼返幾張當日相

其實都無特定目的踩
只係一直有路就去

如果西門唔想抬樓梯
由大稻埕入口去會仲方便

附件

IMG_20190122_090154.jpg(81.69 KB)

2019-2-1 01:38 PM

IMG_20190122_090123.jpg(100.19 KB)

IMG_20190122_090209.jpg(116.69 KB)

網上討論 認真你便輸

回覆 引用 TOP

大稻埕都有單車租的

附件

IMG_20190122_102719.jpg(114.57 KB)

2019-2-1 01:45 PM

網上討論 認真你便輸

回覆 引用 TOP

其實計路可能吐公單車徑仲靚
不過叫做去下踩下車

去過社子覺得好舊區
原來幾十年前有禁建
因為成日水浸
https://udn.com/news/story/11311/3220377

有機會可以去下
唔知幾年後會唔會有大變啦

附件

IMG_20190122_094247.jpg(85.33 KB)

2019-2-1 02:13 PM

IMG_20190122_094515.jpg(88.14 KB)

IMG_20190122_092015.jpg(106.34 KB)

IMG_20190122_094451.jpg(101.84 KB)

網上討論 認真你便輸

回覆 引用 TOP

請問C兄用邊種行李箱裝單車? 詳細尺寸大少? 單車需要拆件嗎 ? 有無相可以睇下 。 謝謝

我上次去到先租車,
然後慢踩上陽明山,
可惜冇上冷水坑等。

附件

20190201_170856.jpg(271.69 KB)

2019-2-1 05:10 PM

回覆 引用 TOP

沿大稻埕踩去淡水或八里左岸都好靚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 xyz8264 於 2019-2-1 04:06 PM 發表

請問C兄用邊種行李箱裝單車? 詳細尺寸大少? 單車需要拆件嗎 ? 有無相可以睇下 。 謝謝
個喼比較細
要拆二輪
約24吋喼
如果28 / 30 唔洗拆得咁慘

網上討論 認真你便輸

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]