註冊 登入

[Q&A] 慕尼黑,薩爾斯堡,布拉格

引用:
原帖由 小市民0009 於 2019-2-7 11:21 PM 發表

如果有一程係直航嘅話
我都一定揀有直航
樓主個人喜好亦無話可說
如果我plan 就會坐漢莎直飛,時間又靚,朝早到。跟住回程prg 轉機又快。同埋好坐

熱賣及精選
引用:
原帖由 yhakk 於 2019-2-7 11:17 PM 發表

我正正奇怪,都無直航,咁點解要轉機唔考慮…不解
我意思係因為只有去程有直航,回程沒有,講得唔好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-2-7 11:32 PM 發表

如果我plan 就會坐漢莎直飛,時間又靚,朝早到。跟住回程prg 轉機又快。同埋好坐
時間就唔到,因為工作關係,必需要早機回到香港

引用:
原帖由 百厭鹿 於 2019-2-8 12:15 AM 發表

時間就唔到,因為工作關係,必需要早機回到香港
唔係呀,我明你講咩其實…

我只係奇怪反正prg 點都無直航走,點解唔坐間有程直航呢。

咁chur 歐遊跟住直接番工

而家可能唔去維也納,剩係慕尼黑,薩爾斯堡,ck小鎮,再去布拉格。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-2-8 12:17 AM 發表

唔係呀,我明你講咩其實…

我只係奇怪反正prg 點都無直航走,點解唔坐間有程直航呢。

咁chur 歐遊跟住直接番工
我都唔想,因為其實book左去布拉格影結婚相,但工作上有特別情况,需要係影完相後隔天工作,所以必須早機回到香港

漢沙回程得下午

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭鹿 於 2019-2-8 12:21 AM 發表

我都唔想,因為其實book左去布拉格影結婚相,但工作上有特別情况,需要係影完相後隔天工作,所以必須早機回到香港
咁機場直接番工?慘

引用:
原帖由 yhakk 於 2019-2-8 12:23 AM 發表

咁機場直接番工?慘
如果沒有delay, 應該都夠時間番家放低行李再番工。

沒辦法,因影相個期就唔到
可以我都唔想咁辛苦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭鹿 於 2019-2-7 19:19 發表

謝謝意見,睇過去2地的時間和價錢沒大差別,都係4千4左右,謝謝。
4400咁平?連税嗎?我4月頭去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 百厭鹿 於 2019-2-6 07:08 PM 發表

由於行程需要,必須在布拉格走。
想問問各位。。。
慕尼黑>維也納>布拉格 還是
維也納>慕尼黑>布拉格 較方便?
我都book 6月左去布拉格影prewedding ,坐emirates 布拉格入慕尼黑出。咩都未plan😅😅😅仲搵緊資料,第一次歐遊咩都唔識

引用:
原帖由 Abeelam 於 2019-2-11 01:24 AM 發表

我都book 6月左去布拉格影prewedding ,坐emirates 布拉格入慕尼黑出。咩都未plan😅😅😅仲搵緊資料,第一次歐遊咩都唔識
我同你相反,慕尼黑入,布拉格出,我24/6影

引用:
原帖由 百厭鹿 於 2019-2-11 01:26 AM 發表

我同你相反,慕尼黑入,布拉格出,我24/6影
我6月10影,留7日。煩緊住宿行程,有無建議交流下🤓

引用:
原帖由 Abeelam 於 2019-2-11 01:44 AM 發表

我6月10影,留7日。煩緊住宿行程,有無建議交流下🤓
我機票住宿都未買,仲睇緊行程同交通。
你買左Emirates? 幾錢?

我應該會stay慕尼黑,薩爾斯堡 再去布拉格 3個點

引用:
原帖由 百厭鹿 於 2019-2-11 12:26 PM 發表

我機票住宿都未買,仲睇緊行程同交通。
你買左Emirates? 幾錢?

我應該會stay慕尼黑,薩爾斯堡 再去布拉格 3個點
夜機去夜機番,$5100.
我布拉格stay3日,CK1晚,另外會去埋國王湖,最尾睇下仲有地方去再決定stay幾耐慕尼黑。另外想問布拉格最好係米住老成區?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。