註冊 登入

[其他] 澳门免费巴士去人工岛真係垃圾

澳门免费巴士去人工岛真係垃圾 E-mail 此主題給朋友

我而家等左半個钟,後面重有幾百人,個阿姐話只有三班車,整條橋来托咩?而家先晚上9点半!的士佬開200由外港碼頭去人工岛!趕客!

熱賣及精選
個阿姐無錯喎,免費車半個鐘一班,你唔等得就坐的士或巴士啦

引用:
原帖由 chufai 於 2019-2-6 09:36 PM 發表

我而家等左半個钟,後面重有幾百人,個阿姐話只有三班車,整條橋来托咩?而家先晚上9点半!的士佬開200由外港碼頭去人工岛!趕客!
免費嘢係咁上下,又唔係發財車。

回覆 引用 TOP

據我所知人工島規劃總共有四條對外通道,現在只有一條開通,兼且出口位於澳門最繁忙的交通要道上,有關方面唔盡力限制車流量才奇,你估各大賭場唔想將發財車直接駛入澳門口岸咩!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chufai 於 6-2-2019 21:36 發表

你都識講免費嘢,代價就係時間!唔想等咪俾錢搭車囉……

回覆 引用 TOP

坐巴士6蚊咋嘛

請問由澳門人工島坐101X,去亞馬喇前地(葡京)大約幾耐車程?

引用:
原帖由 go2012 於 2019-2-8 01:00 AM 發表

坐巴士6蚊咋嘛
巴土101x, 102x都要20分鍾1班.

引用:
原帖由 沙田樹根 於 2019-2-8 11:58 AM 發表

巴土101x, 102x都要20分鍾1班.
新春期間客滿即走!

回覆 引用 TOP

你咁都去咪on 9 囉, 仲好意思怪人,怪自己窮啦

回覆 引用 TOP

誰叫你貪免費車。。

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。
free car so good la

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wkngtw 於 2019-2-8 10:54 AM 發表

請問由澳門人工島坐101X,去亞馬喇前地(葡京)大約幾耐車程?
由人工島乘搭102X,係永利酒店落車,正常情况約15分鐘車程,102X沿海邊行大路,站少,道路暢順。

引用:
原帖由 ww4565555 於 2019-2-9 01:34 PM 發表

由人工島乘搭102X,係永利酒店落車,正常情况約15分鐘車程,102X沿海邊行大路,站少,道路暢順。
師兄唔該晒。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chufai 於 2019-2-6 09:36 PM 發表

坐的士200不如坐返船😂

回覆 引用 TOP

37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。