註冊 登入

勇者鬥惡龍 創世小玩家2

勇者鬥惡龍 創世小玩家2 E-mail 此主題給朋友

見冇咩人討論,開個post交流下
雖然switch中文版仲未有風聲
但見內容吸引新年前入左手

玩到隻狗出左黎要同佢friend....企點從後靠近佢都走....有冇人話比我知我做錯啲咩...

精選樓盤
引用:
原帖由 hellui445 於 2019-2-8 11:05 AM 發表

玩到隻狗出左黎要同佢friend....企點從後靠近佢都走....有冇人話比我知我做錯啲咩... ...
冇中文?仲諗住入手

引用:
原帖由 luffy1022 於 2019-2-9 11:30 AM 發表

冇中文?仲諗住入手
唔好話中文,連英文都冇

中文就一定好玩,但日文都冇咩問題大部分劇情要求都明既,但有時真係要睇攻略,因為唔知佢講咩....但整體都好好玩

隻狗最後收伏了.....隻狗入左屋,門開左,我在屋外門邊先冇驚動佢....咁先收到

回覆 引用 TOP

希望switch都有中文啦

回覆 引用 TOP

呢隻game PS4 出咗中文版!
因為中文翻譯係 台灣SONY 做翻譯,
所以對Switch 會推出中文版嘅期望就不要太高,
隨時中文版會係PS4獨佔!

以創世小玩家 第1集 為例,
- PS3/4 係日文版出先,中文版(Sony譯)遲3個月,英文版遲9個月
- Switch 係 遲了2年先出日文版同英文版,冇中文版

所以,Switch 好大可能會冇中文版,
而英文版可能要今年夏天 或者 年尾先會見街!!
當然如果Square/Enix 肯俾錢向Sony 買返中文翻譯,
咁就有可能連Switch 都可以推出到中文版...不過可能性好低...

(如果問Square/Enix譯返咪得...一個遊戲係唔會搞2個翻譯,因為維修/更新會好麻煩,所以最大可能性只會向sony買)

回覆 引用 TOP

switch 版會唔會lag ?

回覆 引用 TOP

暫時玩到第二個島唔覺有,可能起到好多建築物後有機會

引用:
原帖由 Super_3ario 於 2019-2-9 01:08 PM 發表

唔好話中文,連英文都冇
我等緊英文版

引用:
原帖由 Parkwood 於 2019-2-11 11:47 AM 發表

我等緊英文版
CHING我都係呀

引用:
原帖由 Parkwood 於 2019-2-11 11:47 AM 發表

我等緊英文版
唔好太大期望. 之前買個隻snack world, 得日文, 上網攻略又少, 完全唔知打物, 打怪係做物. 自始我發誓不再買淨日文game.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hellui445 於 2019-2-10 04:23 PM 發表

暫時玩到第二個島唔覺有,可能起到好多建築物後有機會
岩岩下載左 試玩版 ,去到無人島 間房仔
玩落幾好玩 日文就睇唔明架喇 但係d任務有哂圖教你 唔算太難,可惜係冇中文, 呢一類嘅育成game真係好玩

回覆 引用 TOP

引用:

我等緊英文版
PS4有中文 但係都想Switch到玩比較方便 😄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hellui445 於 2019-2-8 11:05 AM 發表

玩到隻狗出左黎要同佢friend....企點從後靠近佢都走....有冇人話比我知我做錯啲咩... ...
CHING 隻GAME有冇試過線上模式玩? 
如有,覺得點樣?🤔

回覆 引用 TOP

有英文應該就有埋中文
但問題係switch到而家都冇講過有海外版
有概正路一早講或放放風
呢隻game玩一玩入左精神時光屋咁....
黎緊旅行日日坐車啱曬

回覆 引用 TOP

22 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。