註冊 登入

[遊記分享] 莫斯科,莫曼摩斯克遊記

引用:
原帖由 kenchanmk 於 2019-2-10 11:49 PM 發表

Enter phone number 果度
我入香港電話號碼
佢彈我 Incorrect phone number
我在俄羅斯入香港電話號碼,但你有冇插張俄國卡呀,因為我當時係用另一部入俄國卡既電話,入香港電話號碼度,再用香港卡收短信開通yandex.

熱賣及精選
今日去咗Teriberka 睇北冰洋,超正,仲有機會坐雪地電單車。由摩市去Teriberka ,要成兩個半鐘,交通唔算太方便,但睇極光就超正,見到個北冰洋,加上超宏偉既山景,簡直係一流既享受。

附件

2019-2-11 03:56 AM

再加相,好值得去,但最好包車或跟本地團去。

附件

2019-2-11 03:58 AM

支持分享

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-11 03:51 AM 發表

我在俄羅斯入香港電話號碼,但你有冇插張俄國卡呀,因為我當時係用另一部入俄國卡既電話,入香港電話號碼度,再用香港卡收短信開通yandex.

請問呢一頁
你入俄羅斯Sim之後
就可以入香港電話號碼及收到SMS?

其實應該同用咩Sim無關係

Thanks

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-11 03:58 AM 發表

再加相,好值得去,但最好包車或跟本地團去。
真係咁正?

我都考慮緊去唔去好

支持

去莫曼摩斯克係咪為咗睇極光?

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-10 11:00 AM 發表

尋晚同班旅伴去咗呢間餐廳食飯。

環境唔錯,食物質素都ok。
有無餐廳名同地址?

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-10 12:11 AM 發表

行完今日既行程後,就去咗獵人餐廳食飯,今日食海鮮餐,算係比較貴既一餐,皇帝蟹值得食。
有無餐廳名同地址?

引用:
原帖由 kenchanmk 於 2019-2-11 11:43 AM 發表

請問呢一頁
你入俄羅斯Sim之後
就可以入香港電話號碼及收到SMS?

其實應該同用咩Sim無關係

Thanks
我都係直接入呢個頁面,入番香港電話號碼後,我個香港電話就收到佢俾我既number 做注冊

呢個係我用香港電話後收到既注冊碼。

附件

2019-2-11 02:13 PM

引用:
原帖由 明日大大師姐 於 2019-2-11 01:53 PM 發表

有無餐廳名同地址?
我去咗呢間食,環境和服務都唔錯。

附件

2019-2-11 02:17 PM

引用:
原帖由 明日大大師姐 於 2019-2-11 01:54 PM 發表

有無餐廳名同地址?
獵人餐廳既資料

附件

2019-2-11 02:18 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kenchanmk 於 2019-2-11 11:45 AM 發表

真係咁正?

我都考慮緊去唔去好
去得過,一個人食一餐飯都係大約六七十蚊港紙,食得好豐富都係三百幾港紙。

尋晚食呢兩樣嘢,加杯Pepsi 都係100蚊港紙左右。如果想慳啲你可以自己去超市買嘢自己煮,我見好多內地既遊客都係買嘢返去自己既住所煮嘢食。

附件

2019-2-11 02:24 PM

2019-2-11 02:24 PM

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-11 02:13 PM 發表

我都係直接入呢個頁面,入番香港電話號碼後,我個香港電話就收到佢俾我既number 做注冊

呢個係我用香港電話後收到既注冊碼。
道理上,應該同用咩上網無關係
唯有去到當地試下先

Thanks anyway

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 eliskw2000 於 2019-2-11 12:25 PM 發表

支持

去莫曼摩斯克係咪為咗睇極光?
可惜我仲未睇到呀。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。