註冊 登入

[遊記分享] 莫斯科,莫曼摩斯克遊記

引用:
原帖由 kenchanmk 於 2019-2-12 08:59 PM 發表

Facebook : Murmansk Northern Lights Polar Lights
佢收費
We can provide u with following program:
Husky training center (500 mtr ride included)- 4000 rub per person
Saami Reindeer village - 4000 ...
唔該晒

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-12 10:45 PM 發表

我私兩間公司既聯絡方式俾你
I want too

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-12 11:15 PM 發表

你都準備好曬啦,仲要我俾你。你準備俾我齊全好多呀。
因為第一次自己plan自由行
之前次次都係我朋友攪哂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-12 05:26 PM 發表

遇到北極光啦

去睇北極光時,真係要小心啲,因為追光獵人會將架車停向高速公路旁邊,所以盡量唔好近住公路邊影相。但點都好,有幸追到極光啦。 ...
恭喜,好爆,當日 KP 幾多?

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-12 11:19 PM 發表

終於返莫斯科啦。

摩爾曼斯克既機場真係好細好陽春,好似返咗大陸三線城市既機場。我都係上機前兩個鐘到機場check in。
你留係 MMK, 好似只係3日,已經有幸睇到極光,好好彩。
唔落雪就有機會睇到,我都希望去到唔好落雪,
有無買摩曼特產蓍片同冰酒。

引用:
原帖由 49754935 於 2019-2-13 03:38 PM 發表

你留係 MMK, 好似只係3日,已經有幸睇到極光,好好彩。
唔落雪就有機會睇到,我都希望去到唔好落雪,
有無買摩曼特產蓍片同冰酒。
我冇買呀,但在當地食咗,我好想買熊肉罐頭返香港,但肯定唔帶得入境。

引用:
原帖由 49754935 於 2019-2-13 01:08 PM 發表

恭喜,好爆,當日 KP 幾多?
kp3

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-13 04:28 PM 發表

我冇買呀,但在當地食咗,我好想買熊肉罐頭返香港,但肯定唔帶得入境。
北極熊受保護動物,啱啱有幾十隻闖入民居都唔可以射殺,唔信罐頭係有真熊肉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kill1021 於 2019-2-13 04:28 PM 發表

我在北海道都見過這玩意兒

回覆 引用 TOP

相問call uber係咪照用番香港個個uber app開GPS locate番莫斯科就得?

引用:
原帖由 明日大大師姐 於 2019-2-14 01:07 AM 發表

相問call uber係咪照用番香港個個uber app開GPS locate番莫斯科就得?
我在俄羅斯未用過uber 叫車,聽日會試下。

航天博物館

附件

2019-2-14 04:04 AM

跟大眾點評介紹,試咗在當地中國人開既火鍋店,都係香港既邊邊好食好多。

附件

2019-2-14 04:07 AM

回覆 引用 TOP

可以去埋軍事博物館

引用:
原帖由 49754935 於 2019-2-14 10:31 AM 發表

可以去埋軍事博物館
今日會去軍事博物館,勝利公園,莫斯科大學行下。

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。