註冊 登入

[狗狗] 狗狗肚瀉!急!

狗狗肚瀉!急! E-mail 此主題給朋友

過年期間搵開果間寄養話今年店主新年休息 所以冇得寄!之後搵左間新既寄啦!由年廿八晚-年初4晚!去寵物店果時 狗狗冇唔舒服好精神!之後去寵物店接佢果時,寵物店店主話佢可能肚生蟲導致肚柯!唉,好明顯領左佢地店d野啦!咁我都算啦新年流流唔追求啦!跟住帶佢落街柯屎佢又瀉左次!全部黃色既液體!有冇人試過有咁既情況!求指教點樣先可以快d好!狗狗仲有食野!

精選樓盤
肚瀉時無論咩原因都唔好比野佢食,等佢瀉清d污糟野先,仍然瀉就比益生菌佢食,仲唔得就睇醫生囉

引用:
原帖由 LaLaChow39 於 2019-2-9 02:08 AM 發表

肚瀉時無論咩原因都唔好比野佢食,等佢瀉清d污糟野先,仍然瀉就比益生菌佢食,仲唔得就睇醫生囉
多謝你呀 咁夜教我點做 謝謝!我會試下架啦 你都早d休息啦!我會睇住佢架啦!唔該你

回覆 引用 TOP

狗酒店一般都唔會比好嘅狗糧,寄時不防考慮比耐食開嘅狗糧佢。

引用:
原帖由 StanDiver 於 2019-2-9 03:18 PM 發表

狗酒店一般都唔會比好嘅狗糧,寄時不防考慮比耐食開嘅狗糧佢。
帶佢走果時 我俾左一包原裝未開封既店主的

回覆 引用 TOP

我覺得打開之後比店主會好D!

引用:
原帖由 StanDiver 於 2019-2-9 04:09 PM 發表

我覺得打開之後比店主會好D!
謝謝指教 下次就按你咁做 岩岩餵左佢食藥 依加訓緊教 尋日仲瀉緊黃色水 今日變左深啡色 希望佢快d好啦

引用:
原帖由 joekam01 於 2019-2-9 07:41 PM 發表

謝謝指教 下次就按你咁做 岩岩餵左佢食藥 依加訓緊教 尋日仲瀉緊黃色水 今日變左深啡色 希望佢快d好啦
比隻熟雞蛋only 蛋黃佢食!大狗每天可吃2隻,細狗每天只可一隻!
如止不到!比粒速治靈都可!but 每天不可多过2粒!

引用:
原帖由 qqpet 於 2019-2-10 12:31 AM 發表

比隻熟雞蛋only 蛋黃佢食!大狗每天可吃2隻,細狗每天只可一隻!
你唔好亂教啦

回覆 引用 TOP

下……蛋黄!獸醫教!
藥!獸醫教!
狗房水源不潔!12狗齊屙!一食完即止!
😏
我養狗20年噃!你養左幾多年!

回覆 引用 TOP

D屎都係稀 但係相比前日之下都潔番d啦 keep住食多2日藥 睇下情況有冇好轉 希望新一年健健康康

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 qqpet 於 2019-2-10 12:31 AM 發表

我養既係比熊狗 岩岩照你所講 俾左半粒旦黃+半粒藥俾佢食 希望有好轉 多謝指教!

引用:
原帖由 joekam01 於 2019-2-10 01:00 PM 發表

我養既係比熊狗 岩岩照你所講 俾左半粒旦黃+半粒藥俾佢食 希望有好轉 多謝指教!
希望快D止疴喇!狗舍通常係水源問題!下次揾D相熟暫托喇!

引用:
原帖由 qqpet 於 2019-2-10 03:43 PM 發表

希望快D止疴喇!狗舍通常係水源問題!下次揾D相熟暫托喇!
知道啦 今次吸取教訓 下次寧願俾多d錢去狗酒店啦 隻狗又唔舒服 自己個心又唔安樂 真係貼錢買難受

回覆 引用 TOP

呢位樓主 真係三唔識七嘅人講你又信
現代醫學 包括人嘅醫生 都唔做止屙嘅 係由得佢屙清屙净 只係監察住病者唔低血糖 唔脱水
Loperamide 係會令到服用者全身内外器官減慢運作 包括製造便秘 佢並不殺菌 試想一吓 你隻狗腸胃現時有菌 你唔畀細菌排出 的細菌就會 1變2 2變4 之後8➡16➡32➡64➡128......哈哈 有的細菌 幾個小時就個cycle
在好多情况底下 狗係唔可以食速治靈架  估計你隻狗 受藥物影响 依家多數係咁瞓 

27 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。