• 瀏覽: 3,033
  • 回覆: 28
新年期間 大家要記得這幾天十元一碗 呀, 冇得任食。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我初二去都未開。想問初幾開?
我通常都係買支豆漿邊踩邊飲。

卡梅之手72號
窮鬼遊戲機:A8-7600 A88X ... 主打免費 GAME ...
引用:
原帖由 小卡梅 於 9-2-2019 05:53 PM 發表

我初二去都未開。想問初幾開?
我通常都係買支豆漿邊踩邊飲。
初四開咗。

回覆 引用 TOP

太貴了,唔咁幫親

今年早左開,不過食厭左!😩

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-2-10 02:28 PM 發表

今年早左開,不過食厭左!😩
次次都係半碗豆花加豆漿咁拎食2轉就完,都係飲豆漿多

引用:
原帖由 oscartkh 於 2019-2-10 04:43 PM 發表

次次都係半碗豆花加豆漿咁拎食2轉就完,都係飲豆漿多
而家多數買水同可樂,簡中買下魚旦!

回覆 引用 TOP

好彩冇去!

回覆 引用 TOP

$10一次的話我都唔吃了
去飲汽水一樣

網上討論 認真你便輸

回覆 引用 TOP

中國人做生意眼光就係禁短淺 !
新年期間 , 間間食肆都係成機
起價 。
以呢間豆付為例, 我算 太太 妳
起到 2O 又點 , 炒埋ー碟 妳會
多收幾多仠 ? ー年計數微不足
道, 但俾人留下取巧嘅印象。
假如你話過年期間成本高o左而
要起價, 咁 ....倒不如到過o左元
宵先開番木當重好,留下好印象。
妳ロ地ー家大細又可以出去旅吓行。

引用:
原帖由 RV356484 於 2019-2-11 10:23 PM 發表

中國人做生意眼光就係禁短淺 !
新年期間 , 間間食肆都係成機
起價 。
以呢間豆付為例, 我算 太太 妳
起到 2O 又點 , 炒埋ー碟 妳會
多收幾多仠 ? ー年計數微不足
道。 但俾人留下取巧嘅印象,
假如你話過年期間成本高o左而
要起價, 咁 ....倒不如到過o左元
宵先開翻木當重好,留下好印象。 ...
其實唔係想賺多少少,係想之後順勢加價0者,新年時段唔加你之後先加價,人既心理上會覺得貴

回覆 引用 TOP

太公釣魚 , 願嘅上 。
車友路過貪方便落吓腳,
可有可無。斷估唔會餓
同渇到頭暈腳軟先入去。
究竟加幾多(錢) 同減幾
多(客) 大家拭目以待罷 !

回覆 引用 TOP

新年乃大假, "街市"年30早收, 年初1-2直頭9成唔開, 89成店甚至也習慣起碼初4才啟市!
想落街有餐你食, 都要員工照上上班才可運作, 街市食材人工新年期間加也是合理常規!

香港N多年也是如此, ""想得通""都不會有微言, 父母代新年期間出街, 街市又好食市又好, 幫襯完加價服務後, 也更會有主動加派利事的習慣!
......""難得新年也開檔"", 也會互祝對方生意好!

時代變, 出街消費完, 尤其街坊果種, 向店員派利事(鼓勵)習慣已經消失也已經算了。
人家開店為你服務, 一心感謝也沒有, 還可......

仲有就係去到某些店, 食慣平時某個益街坊價, 新年期間暫時回復市價, 又可以比人.....

若我是老闆的話, 心想:不是說生意一代比一代難做, 而係D客一代比一代難服侍!

新年最好開完店後仲要免費任食, 吸引客戶才叫有實力, 好生意對吧!

恭喜發財,
無言以對!

因討論不果後而失瘋的回覆不回!
疑似癲狗找對象咬的回覆不回!
無禮之小學雞留言者也不回!
支持可說笑可膠談可認真!
支持不下生事滋亂之輩!

回覆 引用 TOP

做生意最緊要係:

誠、信、同 服務精神。
如果夾 D 取巧成份, 就會得失顧客。
新年大流, 開市大吉攞意頭 ,唔係刮
利是 藉加價 。
除非好似公立醫院睇病--非等不可,
否則 小貓三幾隻, 只係話俾人知 過
咗年就加價啦 !

做生意o既野, 又唔係暴利, 有乜好講?
收你$10仲係抵
前排有幫襯, $13/任食

觀光, 邊境遊, 食下豆花, 都係廉價娛樂.

鷄毛在手, 愈刪愈有!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]