註冊 登入

包包多數係供奉定常用?

包包多數係供奉定常用? E-mail 此主題給朋友

想知道各位sis買咗啲名牌包包後
多數係供奉住~到大時大節先用一兩次吖
定還是會輪流用唔同嘅包包返工/去街㗎呢?
又會唔會覺得要包返啲袋好麻煩呢?

熱賣及精選
會輪流用黎返工呀~
我都覺得包返包包再入盒好煩...不過為咗好好保護佢地都要嘅

引用:
原帖由 wing_kiki 於 2019-2-9 06:08 PM 發表

又會唔會覺得要包返啲袋好麻煩呢? ...
我多數供奉,因為好鍾意買到個刻,之後好耐先拎出黎用一下
儲下儲下都幾開心可惜我買唔起太貴既袋!

引用:
原帖由 cocoral 於 2019-2-9 06:34 PM 發表

會輪流用黎返工呀~
靚袋係需要好好保護先可以用得長久
我覺得一萬蚊up既袋,都已經係奢侈品,所以好好保護用係正常既!

引用:
原帖由 jessica0308 於 2019-2-9 06:42 PM 發表

靚袋係需要好好保護先可以用得長久
我覺得一萬蚊up既袋,都已經係奢侈品,所以好好保護用係正常既!
係呀,有咩損傷真係好鬼心痛!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wing_kiki 於 2019-2-9 06:08 PM 發表

又會唔會覺得要包返啲袋好麻煩呢? ...
我輪流用, 唔入盒, 算粗用😂

C同H都會入番盒,我驚發霉好難清潔和去D Up味!
其他有牌子的皮造的袋都入番塵袋

少用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cocoral 於 2019-2-9 06:34 PM 發表

會輪流用黎返工呀~
尤其是要包返好啲雪梨紙令到條鍊唔好壓到個袋
呢吓真係好考功夫

引用:
原帖由 jessica0308 於 2019-2-9 06:38 PM 發表

我多數供奉,因為好鍾意買到個刻,之後好耐先拎出黎用一下
儲下儲下都幾開心可惜我買唔起太貴既袋!
我一直都係供奉多
但係我老公會唔明點解我仲要買袋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kikidd 於 2019-2-9 06:52 PM 發表

我輪流用, 唔入盒, 算粗用😂
我唔捨得粗用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 高貴猫 於 2019-2-9 07:11 PM 發表

C同H都會入番盒,我驚發霉好難清潔和去D Up味!
其他有牌子的皮造的袋都入番塵袋
C要入返袋前都要包返啲雪梨紙
又怕包得唔好啲鍊會壓到個袋有痕
陳記真係令人又愛又恨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wing_kiki 於 2019-2-9 07:41 PM 發表

尤其是要包返好啲雪梨紙令到條鍊唔好壓到個袋
呢吓真係好考功夫
我之前就係嫌麻煩兼阻訂,連cc classic medium個盒都掉埋,淨係留返啲雪梨紙...而家都有啲後悔呀
袋裡面已經好多刮痕同鏈印...所以我都冇特別呵護裡面喇淨係塞滿雪梨紙然後小心放入紙袋!

自從上年開始買H之後就每次都乖乖地塞番air cushion...入袋再平放入盒

回覆 引用 TOP

依家都係供奉多😂

回覆 引用 TOP

C都會常用,用時會比較小心,換袋會直接放入櫃,如果依排唔用就會放入雪梨紙再入塵袋

回覆 引用 TOP

100 1234567
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。