• 瀏覽: 4,832
  • 回覆: 11
小弟上年12月考到牌, 想買架二手, 五萬蚊內既7人車. 主要操車, 揸1, 2年左右.
請問咁多位大大, 以下車款, 邊架襟揸同適合P牌仔. 謝謝.

Toyota Wish
Toyota Picnic
Toyota Previa
Toyota Sienta
Honda Stream

精選汽車
引用:
原帖由 operkhw 於 2019-2-9 11:01 PM 發表

小弟上年12月考到牌, 想買架二手, 五萬蚊內既7人車. 主要操車, 揸1, 2年左右.
請問咁多位大大, 以下車款, 邊架襟揸同適合P牌仔. 謝謝.

Toyota Wish
Honda Stream ...
Wish

回覆 引用 TOP

Stepwgn

回覆 引用 TOP

屎眼大

回覆 引用 TOP

Toyota Picnic, 新牌仔撞梗,揩花整損預咗,picnic 好撞D 價又賤D ,保到條命之餘唔使蝕太多

邊度平買邊部,認真

回覆 引用 TOP

hi, me too....waiting for a car owner reply if a car out of date.

thanks.

附件

log001.png(4.11 KB)

2019-5-22 05:50 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 operkhw 於 2019-2-9 11:01 PM 發表

Toyota Wish
Previa

回覆 引用 TOP

引用:

Toyota Wish
全部都係二手,揀最平嗰部就ok,一買返來乜都換晒佢,揸兩年換車
我會揀picnic,當買車加執,應該三皮搞掂,嗰兩皮用來入油

回覆 引用 TOP

Stream,因為重心較低,
而且本田車操控較豐田稍好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ccbchange 於 2019-2-12 10:08 AM 發表

Toyota Picnic, 新牌仔撞梗,揩花整損預咗,picnic 好撞D 價又賤D ,保到條命之餘唔使蝕太多
Picnic本身架車唔細,再加上軚波,新牌仔未必揸得掂,補到條命仔之餘,記得要留返啲錢要嚟賠畀人。

回覆 引用 TOP

Sienta,最細架,易揸

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]