註冊 登入



打印

[無綫新聞] 無綫女主播忽然富貴?戴住20萬名錶嚟報新聞

無綫女主播忽然富貴?戴住20萬名錶嚟報新聞 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
https://www.hk01.com/即時娛樂/292344/多圖-無綫主播女神忽然富貴-潮戴20萬名錶報新聞非常有米

為何網民會指她忽然有米?原因是金盈最近都戴上一隻炒價達20萬、俗稱「熊貓」的勞力士「白面Daytona 116500」報新聞,比起其他同事更有「行頭」。
今年28歲的金盈在這一兩年間成為了新聞部高層的愛將,於2012年在珠海學院新聞及傳播學系畢業的她雖然並非名牌大學畢業生,又曾經到過HKTV和鳳凰衛視任職,但憑住精乖聽話和肯學肯做的性格,慢慢得到上頭信任,亦成為了新一代受力捧的「新聞小花」。

不過,以上簡介都未足以解釋到她為何有米到可以戴名錶返工,是關即使備受重用,身為高級主播的她人工都唔算很多。


以上簡介都未足以解釋到她為何有米到可以戴名錶返工



熱賣及精選
我仲以為佢系大陸人.


個相吾好,一看就知道係走捷徑之人


只要月供,邊個都可以喇


[隱藏]
末見過20 萬?


回覆 引用 TOP

點睇到係


回覆 引用 TOP

有家底唔得?有個有錢男朋友唔得?點都好,唔好以一開始就負面眼光去睇。

[ 本帖最後由 pojun07 於 2019-2-10 06:40 AM 編輯 ]



回覆 引用 TOP

唔好亂估,A貨黎㗎


有副業…


[隱藏]
    戴隻10幾20萬勞力士有咩問題? 一個有經濟能力的成年人,買隻勞力士戴都算係新聞?我屋子樓下,個看更呀伯人工1萬都吾夠,都一樣戴隻10幾萬既勞力士呀,洗吾洗我報料比你去報導下佢!


咁又點


回覆 引用 TOP

茶餐廳夥記都有帶啦


我不嬲都唔鐘意金盈,都唔知邊忽靚


是否有副業?


回覆 引用 TOP

[隱藏]
有佬包


C:\Work & Recruit data\image\Lam01

回覆 引用 TOP

 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Right Reserved.
版權所有,不得轉載。