註冊 登入

新手車主一問

本主題由 chuenwai 於 2019-2-12 12:20 PM 移動

新手車主一問 E-mail 此主題給朋友

近排行行下踏迫力發現有磨刀聲(左前轆及左後轆)
想請問各位大大係咩原因 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

迫力冇問題,只係拖迫嘅時候有磨刀聲
😭😭😭

更新 2019-2-12

Golf 仔已順利到車房更換相關零件,
順便上架全車檢查 。 在始多謝各師兄不同經驗分享🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️

精選汽車
迫力碟波浪形,要磨碟,我架兩地牌剛剛在大陸磨過,280,四隻碟

引用:
原帖由 jacobchu2012 於 2019-2-10 02:49 PM 發表

迫力碟波浪形,要磨碟,我架兩地牌剛剛在大陸磨過,280,四隻碟
謝大大解答 🙇🏼‍♂️🙇🏼‍♂️

就咁睇只能見到一塊剎車皮

回覆 引用 TOP

圖一係後轆,擺明冇晒皮得番塊鐵底板
香港又多個馬路炸彈

應該糸,剎車皮到期!

引用:
原帖由 mikemike7252 於 2019-2-10 09:48 PM 發表

圖一係後轆,擺明冇晒皮得番塊鐵底板
香港又多個馬路炸彈
師兄,首先多謝你解答。
不過你唔好介意我小人之心🤭
車一日未攪點我係唔會揸出街,
麻煩你尊重番自己
唔好以自己所認知同見解就話人🤭🤭🤭🤭
小弟洗耳恭聽

車一日未攪點我係唔會揸出街

麻煩閣下大家睇下以上兩句說話有沒有沖突??

引用:
原帖由 mikemike7252 於 2019-2-10 10:00 PM 發表

Ching 又想用大眾力量來刷一下存在感?

原來發現有問題又係唔啱 ic

引用:
原帖由 mikemike7252 於 2019-2-10 10:00 PM 發表

樓主意思應該是部車已往行車個迫力係無聲既,到現時有聲就無再揸出街!

引用:
原帖由 金蕉桔梨碌柚 於 2019-2-10 10:02 PM 發表

Ching 又想用大眾力量來刷一下存在感?

原來發現有問題又係唔啱 ic
咁你係咪自打嘴巴先
哩頭圖文並茂話部車行使時迫力有問題
哩頭又話自己部車有問題唔會行
莫非你有一大條私家街試車
我錯了,得罪大人物
對唔住
多多包函

引用:

及早發現問題
出Post問野又唔啱,小弟又上一課了
真心想問Ching 架車機件唔會老化?
唔會有機件突發有問題?
再者呢。
中文能夠理解的你 我有冇清楚說明我仲有揸出街呢?
可能小弟怕死 車有問題就龜縮泊係停車場

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mikemike7252 於 2019-2-10 10:09 PM 發表

咁你係咪自打嘴巴先
哩頭圖文並茂話部車行使時迫力有問題
哩頭又話自己部車有問題唔會行
莫非你有一大條私家街試車
我錯了,得罪大人物
對唔住
多多包函 ...
Ching 唔好困係屋企啦 世界很大的
著車 放手迫力 再試試個腳踏迫力是基本吧?

難道Ching 一跳上車就比行油?
真係要求神保佑 前面無人無車😥

引用:
原帖由 fman123 於 2019-2-10 10:07 PM 發表

樓主意思應該是部車已往行車個迫力係無聲既,到現時有聲就無再揸出街!
對啊 師兄

引用:
原帖由 金蕉桔梨碌柚 於 2019-2-10 10:11 PM 發表

Ching 唔好困係屋企啦 世界很大的
著車 放手迫力 再試試個腳踏迫力是基本吧?

難道Ching 一跳上車就比行油?
真係要求神保佑 前面無人無車😥
早D話部車冇出車場因為聽到有怪聲
咁咪唔使嚇親我哩D小學雞

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。