註冊 登入

[港產片] 聽到林敏驄句笑話知港產片沒落

聽到林敏驄句笑話知港產片沒落 E-mail 此主題給朋友

居然四十年前小學雞都唔會笑的笑話放在2019 年電影內,你知唔知一加一等於幾多?超無聊,他本人自覺好有才華好好笑,自我感覺良好?

熱賣及精選
來來去去抄冷飯,成日懶好笑扮哂野但又唔好笑,一早已經技窮。

引用:
原帖由 aabbaabb1 於 2019-2-10 04:07 PM 發表

來來去去抄冷飯,成日懶好笑扮哂野但又唔好笑,一早已經技窮。
太空gap 已講咗幾十年,現在較新話人呃蝦條,隨口咁講吓可引人笑一下,但串成一套戲應死得。

回覆 引用 TOP

叫佢入場睇銃夢,動作靚過子丹,連杰,Tony

馬圈黑暗,但股壇更黑暗
佢影相成日啫起個樣扮瘦,訪問十個有十個係緬懷過來自己幾威水。

港慘片的末日, 垃圾爛片只需一兩個casting影帝便收2千萬,
編劇何須"努力!奮鬥!"
繼續拍科幻式爛片警匪黑社會片吧

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
引用:
原帖由 zpeter4 於 2019-2-10 02:43 PM 發表

居然四十年前小學雞都唔會笑的笑話放在2019 年電影內,你知唔知一加一等於幾多?超無聊,他本人自覺好有才華好好笑,自我感覺良好?
冇唸住睇,難得仲有人肯忍辱負重入場支持港慘片..........佢講左邊句?

我睇trailer 有笑到..

全句係"我係問你知唔知1+1係幾多,唔係答案"

搭一句咀
連評論佢都冇意欲

大丈夫
性情如火
力拔山河

回覆 引用 TOP

林敏聰有新戲上?

回覆 引用 TOP

早洩男同林敏驄兩套戲完全唔會浪費人生中寶貴嘅時間及金錢睇

窮到冇錢買Leica..........

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天地英雄 於 2019-2-10 06:16 PM 發表

佢影相成日啫起個樣扮瘦,訪問十個有十個係緬懷過來自己幾威水。
佢何止懷緬自己過去,仲睇唔起而家啲人,根本佢自己已out曬。

回覆 引用 TOP

本土電影播,不得了,金像獎一定走唔甩了。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-2-11 03:22 PM 發表

冇唸住睇,難得仲有人肯忍辱負重入場支持港慘片..........佢講左邊句?
其實系想支持吓港產片,
真的睇了,但感到無奈。
總结:吾使比錢都吾想睇。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。