註冊 登入

[Rolex] ........

........ E-mail 此主題給朋友

買來保值、咁你買舊金好過、一定比勞保值!

回覆 引用 TOP

呢隻係最抵買嘅地通👍🏼👍🏼

現金保值D

回覆 引用 TOP

有錢人買玩具,洗十零廿萬,等於洗千零二千蚊,仲講咩保值姐.....

回覆 引用 TOP

金鋼太土豪...適合強國人多D.無咩人爭.同埋金鋼唔係甘保值..AD先有現貨

想保值就買2手啦

回覆 引用 TOP

又係保值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 厹哥 於 2019-2-11 11:53 PM 發表

呢隻係最抵買嘅地通👍🏼👍🏼
抵買唔等如保值 😂

引用:
原帖由 長期斷糧 於 2019-2-12 06:32 AM 發表

金鋼太土豪...適合強國人多D.無咩人爭.同埋金鋼唔係甘保值..AD先有現貨
有好多女仔帶金鋼……唔知係唔係因為夠平……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁小小香腸 於 2019-2-11 01:27 AM 發表

加完價,ad多左金鋼款式,朋友想入隻金鋼地通拿,想問下咁多位師兄意見係唔係好時機入手,但好似都冇折,會唔會唔保值🙇🏼‍♂️
85折入手應該可以保值

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tonypcyu 於 2019-2-12 08:54 AM 發表

抵買唔等如保值 😂
為左令隻手望落更保值,可以買多隻金手鏈一齊佩戴

睇黎大家都好抗拒保唔保值呢個問題😂買貴既野會考慮保唔保值我真係好想知有咩問題🤷🏿‍♂️

引用:
原帖由 殘廁小小香腸 於 2019-2-12 10:22 AM 發表

睇黎大家都好抗拒保唔保值呢個問題😂買貴既野會考慮保唔保值我真係好想知有咩問題🤷🏿‍♂️
應該咁講,你可以正價入手 鋼地 綠綠等等,若干年後真係要放既 你可以賺錢添,而金鋼錶 我相信放既時間叫輸少D咁囉。咩叫保值?你冇可能13萬買隻金鋼地 可以賣返13萬出去吧。咁囉

引用:
原帖由 殘廁小小香腸 於 12/2/2019 10:22 發表

師兄又應該咁睇, 如果你真係真心鍾意一隻錶而又有能力去負擔既就應該勇往直前乜Q都唔使諗狗衝去買左佢私有化左佢, 但如果你要諗將來放返出去仲值唔值錢既話, 你問心其實有幾鍾意隻錶先? 不如攞舊錢同時間去投資落更加值得既野到好過啦係咪先?
唔好為買而買, 人買我買, 又想買又想賺, 除非你熱門款公價入到手就另作別論啦~
記住係人帶錶呀

相見時難別亦難 東風無力百花殘
春蠶到死絲方盡 蠟炬成灰淚始乾
晚唐 李商隱
 30 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。