註冊 登入

[亞洲電影] 成龍電影竟然賀唔到歲添

成龍電影竟然賀唔到歲添 E-mail 此主題給朋友

好多人在講緊星爺部戲票房新低,其實都唔算太低,有五億三千萬,最差嘅係愛國大哥成龍嘅「神探蒲松齡」,竟然只有星爺嘅1/4咁少,一億三千萬,到底係乜嘢原因??大哥咁愛國,國內同胞竟然唔支持佢?冇理念由架,愛國巨星都唔支持???

熱賣及精選
成蟲皮已收

回覆 引用 TOP

廉政風雲咪重低,一億都沒

引用:
原帖由 kinhung 於 2019-2-11 02:38 AM 發表

廉政風雲咪重低,一億都沒
唔好忘記大哥一有賀歲電影最少八九億以上,廉正風雲以前冇嘛,今年真係跌晒眼鏡,就算埋單都只有二億左右,真係估唔到,歷史性新低。

我最出色,英雄本色!!
引用:
原帖由 pgs1301 於 2019-2-11 06:32 AM 發表

唔好忘記大哥一有賀歲電影最少八九億以上,廉正風雲以前冇嘛,今年真係跌晒眼鏡,就算埋單都只有二億左右,真係估唔到,歷史性新低。
大6 經濟差左, D人唔會乜垃圾片都睇

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
我早說過,玄幻片,或者魔幻片,和中國傳統藝術文化相差甚遠,不是根植于中國人審美的,而是照搬指環王等外國電影的視覺,嫁接在中國本土的古代故事上,顯得格格不入,不為觀眾所接受。之前拍的鐘馗伏魔,阿修羅等等一大批玄幻片,全都爛透了。
神探蒲松齡,聽這名字就是爛片,必然仆街。蒲松齡正經八百的文學家、私塾先生,一個清朝人留著明朝的髮型,行走在不知道什麼朝代裡,搞什麼神探、降妖捉鬼,不知所謂。拍這種片子有什麼意思。

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-2-11 10:45 AM 發表

我早說過,玄幻片,或者魔幻片,和中國傳統藝術文化相差甚遠,不是根植于中國人審美的,而是照搬指環王等外國電影的視覺,嫁接在中國本土的古代故事上,顯得格格不入,不為觀眾所接受。之前拍的鐘馗伏魔,阿修羅等等一大批玄幻片,全都爛透了。
神探蒲松齡,聽這名字就是爛片,必然仆街。蒲松齡正經八百的文學家、私塾先生,一個清朝人留著明朝的髮型,行走在不知道什麼朝代裡,搞什麼神探、降妖捉鬼,不知所謂。拍這種片子有什 ...
https://www.youtube.com/watch?v=b38TS4yNlrI

https://www.youtube.com/watch?v=5MkXS_pdLoM
始終覺得係大6玄幻片唔識玩CG,  明明D CG都唔得, 又依賴太多CG背景, 仲格硬加插CG人物
造出黎已經看trailer已大失觀感, 劇情都算了

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-2-11 11:16 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=b38TS4yNlrI

https://www.youtube.com/watch?v=5MkXS_pdLoM
始終覺得係大6玄幻片唔識玩CG,  明明D CG都唔得, 又依賴太多CG背景, 仲格硬加插CG人物
造出黎已經看trailer已大失觀感, 劇情 ...
講得非常十分之對!!!

我最出色,英雄本色!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-2-11 09:21 AM 發表

大6 經濟差左, D人唔會乜垃圾片都睇
愛國藝人都唔支持,大哥就枉愛國啦!!

我最出色,英雄本色!!

回覆 引用 TOP

咩名黎?我仲以為成蟲拍玉蒲團

引用:
原帖由 pgs1301 於 2019-2-11 06:32 AM 發表

佢哋睇見廉政兩個字都驚啦!重睇⋯⋯

之前果D都係用AB風暴,物物檔案
D觀眾入場先知係反貪片

嚇死咗幾個冇報出嚟咋

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2019-2-11 02:12 PM 發表

D觀眾入場先知係反貪片

嚇死咗幾個冇報出嚟咋
唔係嗎?咁啲屍體點處理?會發臭㗎!!

我最出色,英雄本色!!

回覆 引用 TOP

賀到呀........賀到衰

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 EDEDEDD111 於 2019-2-11 02:12 PM 發表

D觀眾入場先知係反貪片

嚇死咗幾個冇報出嚟咋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mansuk 於 2019-2-11 12:56 發表

咩名黎?我仲以為成蟲拍玉蒲團
咁可能大收50億,不過一定要係4仔

25 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。