• 瀏覽: 6,055
  • 回覆: 17
收到社署offer 但猶豫緊
https://csradar.com/grade/Social-Security-Assistant

本身做緊份工 平均搵到兩萬五一個月同埋包食 但要輪班同返通宵
年尾就廿五歲 應唔應該轉工好

熱賣及精選
引用:
原帖由 天空上的小水點 於 2019-2-11 02:06 PM 發表

https://csradar.com/grade/Social-Security-Assistant

本身做緊份工 平均搵到兩萬五一個月同埋包食 但要輪班同返通宵
年尾就廿五歲 應唔應該轉工好 ...
師兄依家做緊咩工?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天空上的小水點 於 2019-2-11 02:06 PM 發表

做啦,排隊等升,唔錯喎

回覆 引用 TOP

轉啦,政府工鐵飯碗嘛,準時收工,年年跳pt

存好心,說好話,做好事,以樂觀心境面對一切。
引用:
原帖由 kahc526 於 2019-2-14 06:05 PM 發表

低級職員就準時收工,主任級大部分都加班

引用:
原帖由 betterbetter 於 15/2/2019 22:36 發表

點睇哩份都唔係主任級啦,佢地對上仲有二級社會保障主任

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天空上的小水點 於 11/2/2019 14:06 發表

都減幾多人工睇你接唔接受到,如果覺得在私人市場有得發展再升就留,覺得之後都係三四萬就入政府,當係蝕頭賺尾,易升又做到65歲都唔錯,係工作上要對住VIP麻煩d,你面試成功應該都知大概內容。

引用:
原帖由 toutou610 於 2019-2-16 10:28 AM 發表

都減幾多人工睇你接唔接受到,如果覺得在私人市場有得發展再升就留,覺得之後都係三四萬就入政府,當係蝕頭賺尾,易升又做到65歲都唔錯,係工作上要對住VIP麻煩d,你面試成功應該都知大概內容。 ...
現職份工係做酒店架 要輪更同埋通宵 唔係咁易食
但政府工如果工時短咁多 其實好吸引 人工係會搵少左 但我都想試下 反正酒店工要搵返其實唔算太難
Anyway 多謝樓上咁多位師兄回覆

睇你自己想行點嘅路

想好駁好駁,好短時間內搵更多嘅錢。 肯定係私人工。 因為私人工係人工同你表現 成正比。

政府工無論你幾努力都係一年加一次pt, 再跟通脹加一次人工。  努力同唔努力結果都係一樣。

如果你諗住入政府好駁想搵錢。 就應該行錯咗路。

如果想行一條平穩嘅路, 工餘時間做投資炒炒賣賣。 政府工一定畀到你。  眼見好多同事炒樓炒股真係好勁。

回覆 引用 TOP

緊係轉啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天空上的小水點 於 2019-2-16 01:30 PM 發表

現職份工係做酒店架 要輪更同埋通宵 唔係咁易食
但政府工如果工時短咁多 其實好吸引 人工係會搵少左 但我都想試下 反正酒店工要搵返其實唔算太難
Anyway 多謝樓上咁多位師兄回覆 ...
唔駛諗,親後生做政府,最少升一級,人工max已經好過好多人,保證唔炒人,第時家庭計劃都可以諗遠d。做洒店,經濟唔好就裁員,同埋長遠計如果做打工既一定政府工,不過你要留意你份工晉升機會,因為有d政府工係無得晉升.
Btw,我以前都是洒店人,衣家做政府工

回覆 引用 TOP

有得做梗係政府工啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kahc526 於 2019-2-14 06:05 PM 發表

咪係, 薪高糧準

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 betterbetter 於 2019-2-15 10:36 PM 發表

上到去再算啦

回覆 引用 TOP

政府工。
跟足工作指引,無風無浪到終點。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]