註冊 登入

[其他] 九州租車公司(Retenor)一問

九州租車公司(Retenor)一問 E-mail 此主題給朋友

我用日本樂天喺鹿兒島租咗架Vellfire,個廣告話兩年內新車,張相係新款,四萬幾yen好平,間公司叫Retenor (https://cars.travel.rakuten.co.j ... o?v=1&eid=13768)

佢無網頁無email得電話,想問下有無人租過呢間公司有無問題?多謝解答

熱賣及精選
香討賣緊Tocoo廣告,去格吓價先

經樂天訂車, 點會有問題 ?

我就係格過哂佢最平,佢有個冬季campaign50%off,但係我search咗好耐都搵唔到人講話喺呢間租過車

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-2-11 04:33 PM 發表

經樂天訂車, 點會有問題 ?
我其實無用過樂天,之前用tabirai,但都係租大d公司車,都係有email有網頁我會經tabirai租咗再send email 確定,呢間咩都無所以想睇下有無人用過

4萬yen 幾多日?

引用:
原帖由 gethimm 於 2019-2-11 04:37 PM 發表

我就係格過哂佢最平,佢有個冬季campaign50%off,但係我search咗好耐都搵唔到人講話喺呢間租過車
日本冇黑店的,不過有可能佢完全唔識中文英文,最好有個識簡單日文同行。

引用:
原帖由 gethimm 於 2019-2-11 04:43 PM 發表

我其實無用過樂天,之前用tabirai,但都係租大d公司車,都係有email有網頁我會經tabirai租咗再send email 確定,呢間咩都無所以想睇下有無人用過
試下做個BOOKING 睇下會唔會有EMAIL 比返你.

呢間無ETC CARD 租, 如你只係去鹿兒島宮崎, 不用ETC CARD (不用KEP).

提多一樣野, 我見過有租車公司係唔租比外國人的 (講緊唔係落雪時間唔租).

做左BOOKING 後如有CONTACT 比返你, 問佢會唔會不租比外國人.

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-2-11 06:53 PM 發表

4萬yen 幾多日?
6日呀,好平

都係用google translate

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 radiohead297 於 2019-2-12 10:35 AM 發表

試下做個BOOKING 睇下會唔會有EMAIL 比返你.

呢間無ETC CARD 租, 如你只係去鹿兒島宮崎, 不用ETC CARD (不用KEP).
我做咗booking得電話

我剩係鹿兒島宮崎,我計過差唔多所以都諗住唔要kep,雖然想租ETCcard不過佢咁平都算數俾cash

多謝你提醒,我都驚佢唔想租俾外國人,諗住叫個friend識日文幫我打去問問,都想confirm佢係俾錯價定點,費事去到佢又唔開心我又無癮

引用:
原帖由 radiohead297 於 2019-2-12 10:43 AM 發表

提多一樣野, 我見過有租車公司係唔租比外國人的 (講緊唔係落雪時間唔租)..
部分小型租車公司, 的確係唔租比國際車牌持有人.
我亦遇過租比外國人, 但不提供保險, 咁當然唔好博.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gethimm 於 2019-2-11 03:56 PM 發表

我用日本樂天喺鹿兒島租咗架Vellfire,個廣告話兩年內新車,張相係新款,四萬幾yen好平,間公司叫Retenor (https://cars.travel.rakuten.co.jp/cars/rcf130a.do?v=1&eid=13768)

佢無網頁無email得電話,想問下有無人租過呢間公司有無問題?多謝解答 ...
😬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gethimm 於 2019-2-12 02:43 PM 發表

我做咗booking得電話

我剩係鹿兒島宮崎,我計過差唔多所以都諗住唔要kep,雖然想租ETCcard不過佢咁平都算數俾cash

多謝你提醒,我都驚佢唔想租俾外國人,諗住叫個friend識日文幫我打去問問,都想confirm佢係俾錯價定點,費事去到佢又唔開心我又無癮 ...
我上年都係6日鹿兒島宮崎, 鹿兒島市-->指宿DAY TRIP-->經櫻島去宮崎2晚-->霧島一晚-->機場還車.

用NAVITIME 計過高速行得好小, 同時JALAN 又有SKYTENT COUPON, 過30000YEN 平10000YEN, 我租左6日CHR 連NOC 27000YEN 咁上下. 實際上要經收費站只係2~3次.

引用:
原帖由 radiohead297 於 2019-2-12 06:17 PM 發表

我上年都係6日鹿兒島宮崎, 鹿兒島市-->指我都係差唔多,我仲要唔落指宿
請問咩係skytent coupon?book酒店coupon?DAY TRIP-->經櫻島去宮崎2晚-->霧島一晚-->機場還車.

用NAVITIME 計過高速行得好小, 同時JALAN 又有SKYTENT COUPON, 過30000YEN 平10000YEN, 我租左6日CHR 連NOC 27000YEN 咁上下. 實際上要經收費站只係2~3次. ...
我都係差唔多,我仲要唔落指宿

請問咩係skytent coupon?book酒店coupon?

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。