註冊 登入

[遊記分享] 釜山,大邱,首爾 小人去的景點

釜山,大邱,首爾 小人去的景點 E-mail 此主題給朋友

今次介紹下我上年去的油雞
多人去過的就吾講了

今次特別就去了幾個景點
釜山-世峰樓
大邱-馬飛亭藝術避畫村
首爾-首爾䚀公園

岀發了

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
來到釜山

就係住呢間酒店

酒店旁就係海,可以望到廣安大橋

呢度就係世峰樓,係2005年APEC 會議場地

當年開會的地方

岀面就係冬柏公園,沿路行仲可以見到海景,值得去散步

去到大邱,除左去商場,都要去鄉郊地方
馬飛亭藝術壁畫村

呢度就係大門口了

果然好有藝術氣息

呢條村應該仲有村民居住,在屋的牆壁都有好多畫,岩曬影相

全部都係好古老的房屋

Running man 都有過黎拍過玩過
姜Gary 年代的Running Man

好值得黎影相打卡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 on99_rook 於 2019-2-11 04:19 PM 發表

來到釜山

就係住呢間酒店

酒店旁就係海,可以望到廣安大橋

呢度就係世峰樓,係2005年APEC 會議場地

當年開會的地方

岀面就係冬柏公園,沿路行仲可以見到海景,值得去散步 ...
有無見到前特首幅相? 其實香港幾威架, 身為一個城市都有份參加

引用:
原帖由 401 於 2019-2-11 04:49 PM 發表

有無見到前特首幅相? 其實香港幾威架, 身為一個城市都有份參加
見到曾生

引用:
原帖由 on99_rook 於 2019-2-11 04:50 PM 發表

見到曾生
正是

回覆 引用 TOP

來到首爾,因為我住新木洞站附近
過條漢江就會到首爾䚀公園,所以決定步行過去

從酒店岀發,先經過楊花橋

之後就步行上城山大橋,遠望見到世界杯大橋興建中

行過對岸大約都要15-20分鐘

落左橋望反上城山大橋,都幾壯觀

沿漢江行就會到達首爾軍舰公園了

有大大隻艦俾我地參觀

從高處望更壯觀

同架艦自拍一張

呢度遊客都吾太多,吹吹風也是個不錯選擇

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

推~
我都想去大邱
但CHING竟然會去D咁偏僻既地方

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。