註冊 登入

[NBA賽事] 湖人搶戴維斯失敗 魔術強森:鵜鶘未真心談交易

湖人搶戴維斯失敗 魔術強森:鵜鶘未真心談交易 E-mail 此主題給朋友

(法新社洛杉磯10日電) 美國職籃NBA洛杉磯湖人欲換來紐奧良鵜鶘球星戴維斯(Anthony Davis),其籃球營運總裁魔術強森(Magic Johnson)今天表示,鵜鶘從未真心與他們洽談。 湖人為了將戴維斯交易過來,和鵜鶘展開談判,但未能在7日的交易大限前達成協議。 在被問到鵜鶘是否有心談判,魔術強森說:「不。」 魔術強森說:「基本上那天結束時我們就知道結果了,在我們率先開始談判時就知道了,但現實就是這樣。」 在戴維斯透過經紀人放話表示想離開鵜鶘之後,魔術強森和鵜鶘總經理鄧普斯(Dell Demps)過去兩週的交涉幾乎攤在陽光下,對此,魔術強森表示並不後悔。 魔術強森認為,他的球員在戴維斯交易案中聽到自己的名字時,都表現得夠專業。 魔術強森提到,不要把這些球員當作小寶寶,「他們都是職業球員,全部都是,我知道他們明白的,這就是NBA運作的方式,我們必須向前邁進,也確實在前進。」 魔術強森提及,在交易案告吹後,他曾與幾名球員個別談話。 魔術強森說:「他們是領錢做事的。我們都是專業人士,我在這個聯盟40年,很多球員7日被交易了,你猜明年會發生什麼事?許多球員將被交易,也會有很多球員留在原球隊。」 「我跟我的球員們說過了,他們都沒問題的。」

https://hk.sports.yahoo.com/news/%E6%B9%96%E4%BA%BA%E6%90%B6%E6%88%B4%E7%B6%AD%E6%96%AF%E5%A4%B1%E6%95%97-%E9%AD%94%E8%A1%93%E5%BC%B7%E6%A3%AE-%E9%B5%9C%E9%B6%98%E6%9C%AA%E7%9C%9F%E5%BF%83%E8%AB%87%E4%BA%A4%E6%98%93-060503083--spt.html

都係去唔到

回覆 引用 TOP

精選樓盤
冇話真唔真心架。 你出 offer 人地冇興趣,就係咁簡單。你有啲乜貨人地一眼睇晒。明知對你啲貨冇興趣咪啋你都廢事囉。

歸根究底就係你自己明知你嗰個所謂 young core 只係一堆垃圾。你搏命想去吹大佢地都冇用架,人地都唔係戇𨳊架嘛。

引用:
原帖由 Porkypig1234 於 2019-2-12 03:03 PM 發表

冇話真唔真心架。 你出 offer 人地冇興趣,就係咁簡單。你有啲乜貨人地一眼睇晒。明知對你啲貨冇興趣咪啋你都廢事囉。

歸根究底就係你自己明知你嗰個所謂 young core 只係一堆垃圾。你搏命想去吹大佢地都冇用架,人地都唔係戇𨳊架嘛。 ...
擺明唔想益湖人

引用:
原帖由 樹上純情的P圖 於 2019-2-12 03:13 PM 發表

擺明唔想益湖人
自由市場,冇理由下下要人地益

引用:
原帖由 Porkypig1234 於 2019-2-12 03:17 PM 發表

自由市場,冇理由下下要人地益
冇回個電話,心照

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樹上純情的P圖 於 2019-2-12 03:13 PM 發表

擺明唔想益湖人
AD 咁多年黎都帶唔到隊
仲衰過Pippen

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Porkypig1234 於 2019-2-12 03:03 PM 發表

歸根究底就係你自己明知你嗰個所謂 young core 只係一堆垃圾。你搏命想去吹大佢地都冇用架,人地都唔係戇𨳊架嘛。 ...
吹到係下一個kidd同kd,番留番俾自己用!!

回覆 引用 TOP

隻鵝繼續攬住AD咯,出道七年無一季打足82場,一陣收咧喊都無謂

回覆 引用 TOP

引用:

師兄講得好!愛滋佬以為自己係大市場球隊人哋就要送人俾佢?LA食屎啦!

回覆 引用 TOP

魔術永遠都係比人打劫嗰個
今次竟然攞把界刀去搶野

回覆 引用 TOP

湖人心知肚明手上d yc幾有價值啦

回覆 引用 TOP

本來就係生意嚟,真係冇問題喎

回覆 引用 TOP

好彩換唔到 AD .... 唔係 湖人蝕

回覆 引用 TOP

除咗AD大把選擇啦小加索、pozs等等,湖人球員係專業,不過班管理層好唔掂,膠等。

回覆 引用 TOP

講得無錯
但佢今次做得好肉酸咁解

回覆 引用 TOP

16 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。