• 瀏覽: 4,373
  • 回覆: 15
應該去邊間單車店比較好?
水貨同行貨又有咩分別?

回覆 引用 TOP

分別咪行貨有雲鵬保養囉
想買邊款呢?
唔考慮bormpton?

直接去元朗雲鵬買

引用:
原帖由 br3941 於 2019-2-16 02:49 AM 發表

分別咪行貨有雲鵬保養囉
想買邊款呢?
唔考慮bormpton?
個人都係中意Birdy 外型多d😅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 babato99 於 2019-2-16 11:42 AM 發表

直接去元朗雲鵬買
師兄知道去雲鵬買有discount 嗎?
因為今日去問過下價一般都有8-9折

引用:
原帖由 qazxsw420 於 2019-2-17 12:58 AM 發表

師兄知道去雲鵬買有discount 嗎?
因為今日去問過下價一般都有8-9折
邊度平邊度買囉
但一定要行貨囉,行貨由雲鵬保養

回覆 引用 TOP

我自己都係因為鐘意birdy 外型而買,不過對於新手黎講我覺得要考慮清楚是否一定要摺車先?以及出門時用什麼交通工具?birdy 好處係上巴士方便,我非繁忙時間摺好垃圾袋就上得巴士👍如果坐地鐵就硬架拆頭轆好用D。

引用:
原帖由 Jeff1997 於 2019-2-18 11:57 AM 發表

我自己都係因為鐘意birdy 外型而買,不過對於新手黎講我覺得要考慮清楚是否一定要摺車先?以及出門時用什麼交通工具?birdy 好處係上巴士方便,我非繁忙時間摺好垃圾袋就上得巴士👍如果坐地鐵就硬架拆頭轆好用D。 ...
birdy裝貨架都好推嘅

回覆 引用 TOP

借問…………Birdy有水貨既咩??

每一位武者也嚐過勝利及失敗的滋味。正如做人一樣,得失何必計較!

歷史有時是勝利者用失敗者的血寫成的。但這些歷史,不看也罷。
引用:
原帖由 劇中人 於 2019-2-20 01:04 PM 發表

借問…………Birdy有水貨既咩??
好似只是雲鵬是代理,我都唔肯定其他店算唔算水貨!
車一般都唔需要咩特別保修,
所以我覺得水同行冇大分別。
但雲鵬就好服務d同埋多色d
咁相對價錢呢樣野就唔洗講啦

引用:
原帖由 1453 於 2019-2-21 09:05 AM 發表

咁相對價錢呢樣野就唔洗講啦 ...
我係台灣睇過啲價同香港相差無幾, 水貨應該無咩水位,
唔似 KHS 差別咁大

引用:
原帖由 fan66hk 於 2019-2-21 11:59 AM 發表

我係台灣睇過啲價同香港相差無幾, 水貨應該無咩水位,
唔似 KHS 差別咁大
K仔水貨規格同香港行貨末必一樣

每一位武者也嚐過勝利及失敗的滋味。正如做人一樣,得失何必計較!

歷史有時是勝利者用失敗者的血寫成的。但這些歷史,不看也罷。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1453 於 2019-2-21 09:05 AM 發表

咁相對價錢呢樣野就唔洗講啦 ...
birdy車架有異聲,行貨雲鵬搞唔掂會換
水貨就食自己

行貨有WP字

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 aj4577 於 2019-2-21 02:58 PM 發表

birdy車架有異聲,行貨雲鵬搞唔掂會換
水貨就食自己
係咪碟剎先有聲呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]