• 瀏覽: 1,042
  • 回覆: 5
私人道路維修每年三百萬由業主支付,有人受傷更大賠償是由業主賠償.

https://www.facebook.com/n.x.ren/videos/2293588654018714/

回覆 引用 TOP

據聞水務署啲集水區馬路條如東西壩,都係因為以往有人索償而封左唔比人入,好似澳景路呢啲,如果車手炒車瓜左,業主們都好大鑊喎!你話唔封路有鬼啦!

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-2-18 04:41 PM 發表

據聞水務署啲集水區馬路條如東西壩,都係因為以往有人索償而封左唔比人入,好似澳景路呢啲,如果車手炒車瓜左,業主們都好大鑊喎!你話唔封路有鬼啦! ...
所以係香港,單車車主的規管和責任應該和私家車睇齊

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2019-2-18 05:14 PM 發表

所以係香港,單車車主的規管和責任應該和私家車睇齊
咁又好難喎,事關新界好多村落要靠單車駁腳,呢啲村可能連似樣嘅路都冇,管乜?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-2-18 04:41 PM 發表

據聞水務署啲集水區馬路條如東西壩,都係因為以往有人索償而封左唔比人入,好似澳景路呢啲,如果車手炒車瓜左,業主們都好大鑊喎!你話唔封路有鬼啦! ...
咁點解唔喺碧雲路嗰邊落閘?
新聞話宜家澳景路都可以進入,只係維景嗰邊閘左。咁有事一樣要揹喎

時代不斷向前,大陸人民都開始面向世界。
只有香港嘅癈青,臭假西仲成日講住文革,大躍進...。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-2-18 16:41 發表

之前有單車友傷亡,咁業主們賠了多少?

選民,您的一票,其實好有用的!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]