• 瀏覽: 30,141
  • 回覆: 50
  • 追帖: 1
今日遇見嘅咖喱魚旦,好美味好食
熱賣及精選
德國、法國

你會乜語言就去邊個國家啦,交流方便啦。

引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-18 12:45 PM 發表

留學又經濟又ok既地方,除咗台灣同新加坡,仲會唔有其他選擇? 請指教指教!
澳洲有無興趣?想讀咩科?

一切視乎經濟情況 , 唸一個普通 Bachelor degree, 基本消費至少一百萬港紙。 如果家裡經濟環境不太鬆動, 可以先在港唸個 full time bachelor , 做 3 幾年工 , 儲一點錢 , 接住去外國唸一個 full time master degree. 這樣一來一回 , 因在外國時間短 , 自然生活費可以減半 , 二來 full time master 學費比 bachelor 平一點。好像澳洲悉尼, 20000 澳紙生活費一年真係唔少得 , 都未計學費。

引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-18 12:45 PM 發表

留學又經濟又ok既地方,除咗台灣同新加坡,仲會唔有其他選擇? 請指教指教!
西班牙、奧地利有英語課程,學費+生活費約2O萬~25萬一年

英國北愛一年Master 學費連住宿加生活費大概$30萬。我覺得物超所值。

引用:
原帖由 royso2008 於 2020-10-31 01:11 PM 發表

英國北愛一年Master 學費連住宿加生活費大概$30萬。我覺得物超所值。
那間U?

引用:
原帖由 hellobuybuy 於 2020-12-21 18:52 發表

那間U?
Ulster university

引用:

勤力D讀,讀得叻,間間名牌大學都有自己的全額獎學金,包括埋生活費,一毛錢都唔駛出!
差D的話,都有半額,再差D,都有書簿津貼。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]