• 瀏覽: 29,786
  • 回覆: 50
  • 追帖: 1
留學又經濟又ok既地方,除咗台灣同新加坡,仲會唔有其他選擇? 請指教指教!

熱賣及精選
引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-18 12:45 PM 發表

留學又經濟又ok既地方,除咗台灣同新加坡,仲會唔有其他選擇? 請指教指教!
德國,日本

天行剛健 自強不息
引用:
原帖由 乾為天 於 2019-2-18 09:22 PM 發表

德國,日本
北歐好幾個國家既大學都學費全免超級引,可惜語言唔通無得諗。。。

引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-18 12:45 PM 發表

部份著名大學英語授課學位課程

德國

Technical University of Munich
Bachelor in Management & Technology (Computer Engineering), English Track (BSc)

日本

The University of Tokyo
The International Program on Japan in East Asia
The International Program on Environmental Sciences

Kyoto University
International Course Program of Civil Engineering
引用:
原帖由 乾為天 於 2019-2-18 09:22 PM 發表

德國,日本

My name is HarLeOxBridge

我的名字叫 哈魯牛橋
引用:
原帖由 HarLeOxBridge02 於 2019-2-19 10:41 AM 發表

部份著名大學英語授課學位課程

德國

Technical University of Munich
Bachelor in Management & Technology (Computer Engineering), English Track (BSc)

日本

The University of Tokyo
The International Progr ...
Thanks

引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-19 11:22 AM 發表

Thanks
比利時著名大學英語授課學位課程

KU Leuven
Bachelor of Business Administration (Brussels)

我的名字叫 哈魯牛橋
引用:
原帖由 HarLeOxBridge02 於 2019-2-20 09:53 AM 發表

比利時著名大學英語授課學位課程

KU Leuven
Bachelor of Business Administration (Brussels)
多謝提供資料。

我啱啱睇咗啲芬蘭資料,其他國家未得閒搵料。
我見話芬蘭免大學學費所以睇睇,但原來選英語教授科目又另計,唔係所有國際學生都可以免學費,好似我地呢啲亞洲去既學生一樣要俾學費

引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-20 10:04 AM 發表

多謝提供資料。

我啱啱睇咗啲芬蘭資料,其他國家未得閒搵料。
我見話芬蘭免大學學費所以睇睇,但原來選英語教授科目又另計,唔係所有國際學生都可以免學費,好似我地呢啲亞洲去既學生一樣要俾學費 ...
其實你想讀咩科

我的名字叫 哈魯牛橋
引用:
原帖由 HarLeOxBridge02 於 2019-2-20 10:26 AM 發表

其實你想讀咩科
其實未知。。。
其實仲有4年先讀大學,不過4年好快過,想先了解定先啫,嘻嘻。

引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-20 10:31 AM 發表

其實未知。。。
其實仲有4年先讀大學,不過4年好快過,想先了解定先啫,嘻嘻。
應該夠時間學埋外語去價廉物美地方留學

日文:去日本留學

德文:去德國、瑞士留學

法文:去法國、瑞士留學

我的名字叫 哈魯牛橋
引用:
原帖由 HarLeOxBridge02 於 2019-2-20 10:41 AM 發表

應該夠時間學埋外語去價廉物美地方留學

日文:去日本留學

德文:去德國、瑞士留學

法文:去法國、瑞士留學
要學一種語言唔係咁易,睇香港學生學咁多年英文都只係咁就知

引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-20 10:49 AM 發表

要學一種語言唔係咁易,睇香港學生學咁多年英文都只係咁就知
值得學好外語去德、法、日留學

天行剛健 自強不息
引用:
原帖由 乾為天 於 2019-2-21 07:48 AM 發表

值得學好外語去德、法、日留學
學得好就係囉。。。學語言無信心

引用:
原帖由 小食狂人 於 2019-2-21 07:58 AM 發表

學得好就係囉。。。學語言無信心
咁日本著名 早稻田、慶應 大學都有不少英語課程

天行剛健 自強不息
傾計加We chat:tingting520_sex
WhatsApp:852-5378-5326
(聯繫我時請說是在論壇看到)
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]