• 瀏覽: 4,603
  • 回覆: 16
  • 追帖: 1
請問 零晨12點到bkk,4大人加4件行李
應該直接排的士(大車)定call grab (taxi 6座好)?
的士(大車)去市區幾錢到?

call grab car 大車好D

引用:
原帖由 CYL927 於 2019-2-20 03:26 PM 發表
應該直接排的士(大車)定call grab (taxi 6座好)?
一定大車🚘
曼谷的士🚕
好多四坐位
行李🧳⋯⋯
一定無位
Garb 大車
可能要七人車🚘

我一月去~4人兩大喼~車尾仲有大把位淨
原本諗住GRAB 但又覺得太夜費事等
落最底叫左大車~最後500BAHT全包到門口(住ASOKE)
我覺得咁夜就真係唔洗GRAB啦~
快快趣趣去酒店好過
不過補一句~我知道大車本身要700BAHT, 都唔知點解佢平左比我
引用:
原帖由 CYL927 於 2019-2-20 03:26 PM 發表

機場到Asok的士大約450,晚上再50!泰國機場拿🎫坐的士感覺安全

唔該曬各位,thank you

上年大的中午機場去asok 700全包4人4行李

用KLXXK 啦..我岩岩上兩星期由曼谷酒店出機場, 6人叫左12人車. 都係HK$238

Call grab好過的士
的士大多數都當遊客傻既

引用:
原帖由 波馬神童2019 於 2019-3-27 05:42 PM 發表
Call grab好過的士
的士大多數都當遊客傻既
機場唔係有職員安排咩?

引用:
原帖由 big820038 於 2019-4-10 09:12 AM 發表

機場唔係有職員安排咩?
冇差用架,機場個d只係幫你地址個d。
Call grab好過啦

CALL GRAB, no doubt, 我唔會再俾泰國D仆街的士佬賺我 1 BAHT!

引用:
原帖由 正義靚犬 於 2019-4-11 03:24 PM 發表
CALL GRAB, no doubt, 我唔會再俾泰國D仆街的士佬賺我 1 BAHT!
冇有錯

泰國的士佬見你外國遊客1定湯你,係凌晨叫grab仲平過的士成倍……

約GRAB系邊層上車,或者大閘出口?

主題標籤 #機場
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]