• 瀏覽: 1,281
  • 回覆: 14
有沒有師兄知道邊度仲有以前高級例如trek8500....新26吋鋁架或碳架(m碼、硬架)

架車玩左八年唔捨得換新車。

回覆 引用 TOP

問過鎭洋、雲鵬都沒

回覆 引用 TOP

鎭洋有隻中碼trek elite 9.9 carbon $13000又超筆值

引用:
原帖由 鬼屋雀躍的廁紙 於 2019-2-22 09:56 PM 發表

鎭洋有隻中碼trek elite 9.9 carbon $13000又超筆值
4年前26" 舊貨都仲要萬三!
八千就差唔多 。

[img]http://i1366.photobucket.com/albums/r772/Yeemanwah/8cd2b7f4c2949882d115a6ff4e8c0267_zpsjixchvev.jpg[img]

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬼屋雀躍的廁紙 於 2019-2-22 21:52 發表

有沒有師兄知道邊度仲有以前高級例如trek8500....新26吋鋁架或碳架(m碼、硬架)
8500年代, 之後經過29, 再上27.5 再返29
仲邊有人專登出高階26比你呢
而家頂級硬架都係29多, 27.5都就快瓜得
你想用返哂26嘢最接近一定係搵返舊款26或者27.5裝返26軨
但你用咩盒? 家陣D架多數行142穿棍, 用緊135x9 QR嘅話你轉唔返就分分鐘軨都換埋

引用:
原帖由 y031027 於 2019-2-24 07:39 AM 發表

8500年代, 之後經過29, 再上27.5 再返29
仲邊有人專登出高階26比你呢
而家頂級硬架都係29多, 27.5都就快瓜得
你想用返哂26嘢最接近一定係搵返舊款26或者27.5裝返26軨
但你用咩盒? 家陣D架多數行142穿棍, 用緊135x9 QR嘅話你轉唔返就分分鐘軨都換埋 ...
👍好詳盡師兄,我諗住問下係邊道有倉底貨咋。

引用:
原帖由 鬼屋雀躍的廁紙 於 2019-2-24 07:44 AM 發表

👍好詳盡師兄,我諗住問下係邊道有倉底貨咋。
新嘢應該無喇。
其實26吋衣家好難搵高級新件,換27.5比較化算

時代不斷向前,大陸人民都開始面向世界。
只有香港嘅癈青,臭假西仲成日講住文革,大躍進...。
引用:
原帖由 全馬二世 於 2019-2-24 01:26 PM 發表

新嘢應該無喇。
其實26吋衣家好難搵高級新件,換27.5比較化算
唔該呀師兄

回覆 引用 TOP

-舊款d閃電, 其實好似到12-14年仲有M4同M4 SL係出26
價錢都唔算貴, 可以諗諗, 點搵就幫你唔到
-美記O.Nine carbon其實都算係尾期26好嘢
-再唔係睇埋球叔有無收埋d 26珍品吧
-灣仔單世都有d古董掛起, 行開行埋睇下吧
-大埔登登都有掛起, 我都發現左少少29古董, 一兩個月前嘅事, 唔記得26有無
搵到真係唔怕share下
-TREK店係完全軟硬26都無哂??

要全新? 我有車鋪朋友有架 8500黑金 好少踩可問下佢放唔放

另外你試左淘寶未?

@thaiflashgal 交流
引用:
原帖由 y031027 於 2019-2-25 12:38 AM 發表

-舊款d閃電, 其實好似到12-14年仲有M4同M4 SL係出26
價錢都唔算貴, 可以諗諗, 點搵就幫你唔到
-美記O.Nine carbon其實都算係尾期26好嘢
-再唔係睇埋球叔有無收埋d 26珍品吧
-灣仔單世都有d古董掛起, 行開行埋睇下吧
-大埔登登都有掛起, 我都發現左少少29古董, 一兩個月前嘅事, 唔記得26有無
搵到真係唔怕share下
-TREK店係完全軟硬26 ...
Thx!! 我想找m碼岩我Trek一隻 elite但$13000

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hehehea 於 2019-2-25 01:14 AM 發表

要全新? 我有車鋪朋友有架 8500黑金 好少踩可問下佢放唔放

另外你試左淘寶未?
師兄吾該先!想要全新。

回覆 引用 TOP

BH Zenith 26" MTB frame, TB price around 3-4k RMB

回覆 引用 TOP

屯門新墟果間單車鋪仲有死貨,有心可以去搵下尋寶

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]