• 瀏覽: 3,421
  • 回覆: 18
  • 追帖: 1
只鐘意呢兩架車款

回覆 引用 TOP

精選汽車
15年A5 係上一代

16年C200 雖然出左 facelift, 但仍屬於同一代

照計 C200 應該秤高一線

引用:
原帖由 secguard 於 2019-2-26 03:00 PM 發表

15年A5 係上一代

16年C200 雖然出左 facelift, 但仍屬於同一代

照計 C200 應該秤高一線
謝謝意見

回覆 引用 TOP

A5 如果係quattro 就正了

回覆 引用 TOP

A5高C仔一級

引用:
原帖由 mrzero 於 2019-2-26 04:34 PM 發表

A5高C仔一級
C200貴架a5一倍

回覆 引用 TOP

C仔吧,都算現款

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mrzero 於 2019-2-26 04:34 PM 發表

A5高C仔一級
我覺得係同級

車長x濶
A5 4.73meter x 1.83meter
C class 4.68meter x 1.81meter

馬力價錢比較

A5 sportback 40 (190hp, $439K)
C200 (184hp, $449K)

A5 sportback 45 (252hp, $599K)
C300 (258hp, $609K)

引用:
原帖由 secguard 於 2019-2-27 08:53 AM 發表

我覺得係同級

車長x濶
A5 4.73meter x 1.83meter
C class 4.68meter x 1.81meter

馬力價錢比較

A5 sportback 40 (190hp, $439K)
C200 (184hp, $449K)

A5 sportback 45 (252hp, $599K)
C300 (258hp, $609K) ...
個人感覺 A5 45 有Quattro , 已經高級過 C300 , 同等價值,操控,穩定,安心,完全二回事

Of course C仔,二手A仔過一兩年整到你儍

引用:
原帖由 Alphonse2014 於 2019-2-28 09:50 AM 發表

Of course C仔,二手A仔過一兩年整到你儍
請問二手A仔一兩年整到傻,C仔就不用整?

引用:
原帖由 north 於 2019-2-28 09:52 AM 發表

請問二手A仔一兩年整到傻,C仔就不用整?
這是常識吧,C仔可能都要維修,但四個圈出晒名容易壞,無論係身邊朋友親戚網上討論區都知道。
以我朋友為例,買咗間Q仔兩年就壞冷氣,保養唔包,要俾13K去整

引用:
原帖由 Alphonse2014 於 2019-2-28 10:02 AM 發表

這是常識吧,C仔可能都要維修,但四個圈出晒名容易壞,無論係身邊朋友親戚網上討論區都知道。
以我朋友為例,買咗間Q仔兩年就壞冷氣,保養唔包,要俾13K去整 ...
我搞錯,以為係A250, 明白了,多樣回應

回覆 引用 TOP

奧迪同福士都怕怕😱,寶馬個款又覺得麻麻地,暫時覺得C200靚仔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 AudiRS3 於 2019-2-27 07:37 PM 發表

個人感覺 A5 45 有Quattro , 已經高級過 C300 , 同等價值,操控,穩定,安心,完全二回事
2手好少有quattro, 好野無人咁旱放

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]