註冊 登入

[路線討論] 九巴33A 極極極嚴重脫班

九巴33A 極極極嚴重脫班 E-mail 此主題給朋友

而家在SSP 等緊車,5:26送車尾。而家5:58都未有車到。37 2部,44又2部。

精選樓盤
37都唔係好得去邊,平日每日經常15變20或者15變22。假日就經常15變20,20變25或者20變28。
37脫班已經係平常事,唔脫班就真係唔正常喇

可能九巴公司已經放棄33A,平時脫班是平常事

XD
太平,加埋33a有紅小追打,九巴無心做正常呀

城巴主義好
最愛饒慧珊
最愛ZF Citylight 巴士,不論任何車型或長度
載通嘅態度同食神嘅唐朝飲食無分別

你搭過上繁機場開出頂閘嘅E線未?我搭過,我真係搭過!A33全日後縮減班次嘅E33係全機場唯一一條上繁機場開出會頂閘嘅E線!唔信自已試!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 DK1367 於 2019-3-1 07:55 PM 發表

37都唔係好得去邊,平日每日經常15變20或者15變22。假日就經常15變20,20變25或者20變28。
37脫班已經係平常事,唔脫班就真係唔正常喇
我睇ETA, 今日奧運站1915之後開1955, 40分鐘一班車

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 uncannyoracle 於 2019-3-1 06:00 PM 發表

而家在SSP 等緊車,5:26送車尾。而家5:58都未有車到。37 2部,44又2部。
44咁密車都係得兩班, 似乎44都嚴重

回覆 引用 TOP

星期五晚,旺區例塞,就算開足車都未必做到表定班次
何況如果本身晚繁中後段就收哂或者調走哂日間黎攝啲人同車呢......
成個九巴都冇咩線可以齊人,成日都係線王A有人唔返就打二奶B嘅人同車過去,二奶B多人投訴又搵幾日再拉三四線嘅C......

講收車,我諗尋日冇邊條線夠40黎呀啩,十二收三,全部15變哂20,拍得住某期30X九收二,兩邊一齊拉疏

煩...

回覆 引用 TOP

另:就算樓主你喺條街等32分鐘都無車到,按運豬計法只係啱啱好計一班車脫班而已,只要再下班車31分鐘內到,都係唔計入脫班

煩...

回覆 引用 TOP

狗巴服務好正常呢

回覆 引用 TOP

12A 37分鐘 一班都試過啦

回覆 引用 TOP

真係唔明政府做咩俾到個10年經營俾佢

條條線都脫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 D76897777 於 2019-3-2 08:42 AM 發表

真係唔明政府做咩俾到個10年經營俾佢
不單止,還有經常將賺錢新線以某線的特別班交俾九巴做,還有賺錢的競投招標路線多數由九巴獲得。

坐地鐵啦 搭乜鬼33A

明星 王君馨 麥家瑜 鍾舒漫 陳曉琪
記者 張靜文 張曉雯 林詠雯 鄭萃雯
support 4ever ~~
旺角道一死就脫硬

回覆 引用 TOP

37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。