• 瀏覽: 1,782
  • 回覆: 12
買樓上車. BITCOIN. ETF. 港股. 景點. 人生. 理財. 健康
熱賣及精選
唔駛一元二元,以前好多都仲係5毫子一局

引用:
原帖由 揚州炒旦 於 2019-3-4 02:57 發表

唔駛一元二元,以前好多都仲係5毫子一局
我細路果時D兒童場好多都$0.5, 不過拍片果個可能依家得三十幾歲, 未必玩過$0.5一局

細個屋企附近兒童場,全部一律1元一局;當知道九龍城深水埗一帶兒童場,竟然有5毫一局,係好驚訝,所以當時常跨區來這兩個地方打機,只可惜呢類廉價場勁多人難跟機...

引用:
原帖由 任我擒 於 2019-3-4 14:10 發表

細個屋企附近兒童場,全部一律1元一局;當知道九龍城深水埗一帶兒童場,竟然有5毫一局,係好驚訝,所以當時常跨區來這兩個地方打機,只可惜呢類廉價場勁多人難跟機... ...
信興酒樓旁邊....間野叫樂趣街定歡樂街?

引用:
原帖由 getterwing 於 2019-3-4 05:09 PM 發表

信興酒樓旁邊....間野叫樂趣街定歡樂街?
“趣樂街”,以前呢個帖都有講過

https://www.discuss.com.hk/viewt ... p;extra=&page=4 #48

引用:
原帖由 任我擒 於 2019-3-4 18:41 發表

“趣樂街”,以前呢個帖都有講過

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=26381850&extra=&page=4 #48
係喎.  我知深水埗果度至少有兩間, 一間係上樓, 另一間係信興酒樓旁邊, 在橫街, 係在深水埗街市/鴨寮街附近   但成三十幾四十年前, 真係唔記得名了.

引用:
原帖由 getterwing 於 2019-3-4 06:45 PM 發表

係喎.  我知深水埗果度至少有兩間, 一間係上樓, 另一間係信興酒樓旁邊, 在橫街, 係在深水埗街市/鴨寮街附近   但成三十幾四十年前, 真係唔記得名了. ...
信興酒樓真係唔知喺邊

88年始來深水埗,認識的大埔道有三間5毫兒童場,除了趣樂街,斜對面有間地舖叫“德樂”,佢的對面置輝商場地庫的叫“銀河”

桂林街至欽州街果邊亦有兩間兒童場,元州街地舖的叫“新昇”,屬1元場;在青山道地庫的叫“超聲”,5毫場...

買樓上車. BITCOIN. ETF. 港股. 景點. 人生. 理財. 健康
引用:
原帖由 韓風花色鞋抽 於 2019-3-4 11:43 PM 發表

聽人話深水埗 D人打SF 最勁?
黃金商場的長江,不過我以前無留意這間機舖,無緣觀賞班街霸高手有幾勁...

西九龍中心頂層有間兒童場,現在好似仲喺度,不過開業開始我已經超齡,從未入過去...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風花色鞋抽 於 2019-3-4 23:42 發表

真係未^^" , 街霸2嗎?
世界英雄嗎?
我去玩兒童場果時連街霸1都未出.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 韓風花色鞋抽 於 2019-3-4 23:43 發表

聽人話深水埗 D人打SF 最勁?
長江, 當年來講呢間機舖非常細, 但高手雲集.

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]