註冊 登入

[香港電台] 《守下留情》搬去「新城」做好唔好?

《守下留情》搬去「新城」做好唔好? E-mail 此主題給朋友

港台高層以「莫須有」理由,
把收聽率長期高企,二台(下午3至5)的皇牌節目《守下留情》,
調到一台炮灰時間(晚上8至10)。
一眾「守粉」憤怒,但亦無奈!能做的,(3至5時段)只有罷聽。
《守下留情》與其自欺欺人說「 嫁畀」《香港一台》,不如 紅杏出牆「私奔」 去《新城電台》好過啦!

新城高層請注意,
呢兩個主持平靚正好cheap,
肯定唔係星级DJ( 平過 蘇絲黃同鄭裕玲好多好多好多),
但卻有星級收聽率(同時段有抗衡商業一、二台皇牌節目之能力),
他們或會影響到你個冇乜人聽的《新城電台》起死回生。
請慎重考慮!!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
而家新城知訊台(FM 99.7),星期二至六凌晨零時至一時都有特色的電台節目,尤其是逢星期四凌晨有鄭啟泰,返星期五凌晨有Meiling《單身狗與奴隸獸》這兩個節目比較爆。Meiling成日爆咪爆笑,基本上知訊台這個時段都唔錯幾熱鬧,新城真係要多點宣傳這個時段啦。

不過而家新城知訊台仍然未搞得好星期二至六凌晨1點至3點,成日重播《勁爆樂勢力》如果《守下留情》搬過去填這個時段,都應該有得多「夜貓聽眾」鍾意聽懷舊o野的。

回覆 引用 TOP

高企你老母咩?
皇牌你老母個閪呀?
打手死全家啦!~~~

《守下留情》真係全港最垃L圾節目嚟!

+;![].我迷失在.* 這場﹍×°愛情遊戲°°°×.﹏
守下留情!
一個節目,包攬垃圾DJ三甲!

劉偉恒,
請不知名呀伯呀婆做節目環節,掗20分鐘。
請自己仔女做節目環節,又掗10分鐘。
全港電台首創垃圾環節:聽音樂估歌名,30分鐘內,節目夠膽死完全冇DJ聲!
佢明顯係節目台柱,早前夠膽死出去做自己嘢,超過1個月唔喺節目出現!

梁禮勤,
爛聲!
節目前完全零備課,多次令嘉賓及聽眾煩厭。
正午時段播舊歌。

阿一,
懶音!
未夠班做DJ !

+;![].我迷失在.* 這場﹍×°愛情遊戲°°°×.﹏

回覆 引用 TOP

成個節目,
瞭如指掌好熟悉好清楚喎,
你肯定長期收聽啦!
唔鍾意聽你又聽,何必作賤自己呢!戇撚鳩。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 藍媚月 於 2019-3-7 12:51 PM 發表

高企你老母咩?
皇牌你老母個閪呀?
打手死全家啦!~~~

《守下留情》真係全港最垃L圾節目嚟!
今個星期嘉賓咁弱都有第四位,勁!
「晨光第一線」十大不入。

收聽率從那裡得知?
PS 我都覺現在2台來說,這節目最啱聽。

引用:
原帖由 yoho410 於 2019-3-8 12:08 AM 發表

收聽率從那裡得知?
PS 我都覺現在2台來說,這節目最啱聽。
港台apps內的「點擊榜」。

回覆 引用 TOP

《音樂情人》第一,
《輕談》第二?有乜理由?
點解排名無《投資新世代》?

回覆 引用 TOP

黄老邪你好:
        我百份百認同你的説法.(送5個Like比你👍👍👍👍👍).守下留情4月1號調往1台晚上8至10時(我地香港區邊鬼個會在晚上八時至十時聽電台節目呀?)所以我真的很傷心.但我從來没有在(守下留情Facebook)留過言,只有默默地支持及祝福(守下留情主持人👉 劉偉恒導演、梁禮勤/楊麗琴/、阿一、陳伯、游老師、包包及小饅頭 😭😭 )

附件

2019-3-8 08:55 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黄老邪 於 2019-3-7 01:17 PM 發表

今個星期嘉賓咁弱都有第四位,勁!
「晨光第一線」十大不入。
黄老邪 :
        香討區是一個(全世界最多精神病患者及寫狗)的地方,請你不要介意其它人(為抝而抝)、(煽情)、(没有口德)的留言而生氣.謝謝.(因為果班友跟本唔可以用人來形容它們,只可以用畜性來形容它們.因為畜牲係唔識聽電台節目,只會每日做三件事,等食/等痾/等睡覺.而第四件事就係👉 等死 👈

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。