註冊 登入

[Q&A] 澳門加珠海長隆玩3日

澳門加珠海長隆玩3日 E-mail 此主題給朋友

各位師兄師姐,我2大2小,諗住第一日坐金光飛航,住銀河玩一日,之後想去珠海長隆玩一至兩日,之後經珠海口岸坐車返香港,請教路,感激,謝謝

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
過關有車直去長隆

回覆 引用 TOP

銀河酒店有免費巴士到蓮花口岸,過關後有穿梭巴士到橫琴長隆,車程半小時以內。

日做夜做,唔知為乜。
引用:
原帖由 Greenwash 於 2019-3-11 08:09 PM 發表

銀河酒店有免費巴士到蓮花口岸,過關後有穿梭巴士到橫琴長隆,車程半小時以內。
謝師兄,請問這長隆能玩一整天嗎?

引用:
原帖由 ki1hk 於 2019-3-12 03:21 PM 發表

謝師兄,請問這長隆能玩一整天嗎?
睇埋馬戲就過黑夜la, 實平過你住多晚銀河.

建議你第二日食個brunch / 早LUNCH先過長隆,
酒店check-in完就dinner再睇馬戲,
第三日朝早入園, 玩到5-6點就經澳門
(佢地有直通巴送到你出澳門碼頭),
either坐船或金巴設香港

引用:
原帖由 flyingkids 於 2019-3-12 05:37 PM 發表

睇埋馬戲就過黑夜la, 實平過你住多晚銀河.

建議你第二日食個brunch / 早LUNCH先過長隆,
酒店check-in完就dinner再睇馬戲,
第三日朝早入園, 玩到5-6點就經澳門
(佢地有直通巴送到你出澳門碼頭),
either坐船或金巴設香港 ...
如唔睇馬戲,好似話坐中港通可以返香港,但要差唔多3個鐘,諗緊如個日6點走有坐車去珠海口岸嗎?因想坐車返葵芳

引用:
原帖由 ki1hk 於 2019-3-12 05:42 PM 發表

如唔睇馬戲,好似話坐中港通可以返香港,但要差唔多3個鐘,諗緊如個日6點走有坐車去珠海口岸嗎?因想坐車返葵芳
有既,你去官網望下,有幾條線

回覆 引用 TOP

長隆玩一日冇問題,企鵝、棕熊、鯨鯊都妤睇。先提提你,乙水仔碼頭去橫琴長隆的車很疏,過左要等好耐,蓮花口岸的車較密。你話6時回港是可以,但要識搵車搭,否則好夜都未返到屋企。祝旅程愉快

日做夜做,唔知為乜。
引用:
原帖由 Greenwash 於 2019-3-12 08:33 PM 發表

長隆玩一日冇問題,企鵝、棕熊、鯨鯊都妤睇。先提提你,乙水仔碼頭去橫琴長隆的車很疏,過左要等好耐,蓮花口岸的車較密。你話6時回港是可以,但要識搵車搭,否則好夜都未返到屋企。祝旅程愉快 ...
多謝師兄意見,

我應該係銀河坐免費車經蓮花口岸過的,之後過關轉長隆車,因我4人,聽其他師兄講可能打的都差唔多價

而家諗住12點前到長隆,

如睇埋煙花(8點開始睇,時間可能都迫迫地)趕去企鵝酒店搭晚上8:30車返香港,

佢話要3小時車程,有師兄坐過嗎?

如唔睇煙花,就6點坐車返香港

或住一晚企鵝酒店,第二日先返香港

引用:
原帖由 ki1hk 於 2019-3-13 08:48 AM 發表

多謝師兄意見,

我應該係銀河坐免費車經蓮花口岸過的,之後過關轉長隆車,因我4人,聽其他師兄講可能打的都差唔多價

而家諗住12點前到長隆,

如睇埋煙花(8點開始睇,時間可能都迫迫地)趕去企鵝酒店搭晚上8:30車返香港,

佢話要3小時車程,有師兄坐過嗎?

如唔睇煙花,就6點坐車返香港

或住一晚企鵝酒店,第二日先返香港 ...
請問師兄,我第二晚住多晚巴黎人,如坐呢架隆長隆專車 ,要買飛嗎?要坐幾耐,謝謝

回覆 引用 TOP

我去果次就一出橫琴關就有車,上車先買票,車程半小時左右。回程在同一地方落車。如果唔坐穿梭巴士可以打的,唔算遠。蓮花口岸開24小時,不怕返唔到馬交。港珠澳大橋亦系24小時,唔怕夜幾點走都得。
網頁資料:橫琴長隆專線服務時間: 8:30 - 20:30

日做夜做,唔知為乜。
引用:
原帖由 Greenwash 於 2019-3-13 04:46 PM 發表

我去果次就一出橫琴關就有車,上車先買票,車程半小時左右。回程在同一地方落車。如果唔坐穿梭巴士可以打的,唔算遠。蓮花口岸開24小時,不怕返唔到馬交。港珠澳大橋亦系24小時,唔怕夜幾點走都得。
網頁資料:橫琴長隆專線服務時間: 8:30 - 20:30 ...
唔該您師兄,我睇埋煙花先走,應該搭環島中港通行港珠澳大橋返尖沙咀,佢話150分鐘

回覆 引用 TOP

煙花堅正, 吾好錯過

引用:
原帖由 flyingkids 於 2019-3-15 04:26 PM 發表

煙花堅正, 吾好錯過
係呀,收到,夜點返都要睇埋先

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。