註冊 登入

[Q&A] 嵯峨野嵐山小火車票

嵯峨野嵐山小火車票 E-mail 此主題給朋友

想問有冇人知道除了在kkday或klook之外,仲有咩網站可以訂到小火車票,我上過官網睇,但都訂唔到,黎緊4月中會去京都嵐山,當天想坐,但又怕到時沒有位,請幫忙指點,謝謝!

hi , 我叫jimmy
熱賣及精選
引用:
原帖由 amadiojim 於 2019-3-11 03:08 PM 發表

想問有冇人知道除了在kkday或klook之外,仲有咩網站可以訂到小火車票,我上過官網睇,但都訂唔到,黎緊4月中會去京都嵐山,當天想坐,但又怕到時沒有位,請幫忙指點,謝謝! ...
https://www.hopetrip.com.hk/product/300490.html
未用過, 唔知有冇伏

回覆 引用 TOP

早d去買即日票。

回覆 引用 TOP

一落機就在機場買

引用:
原帖由 amadiojim 於 2019-3-11 03:08 PM 發表

想問有冇人知道除了在kkday或klook之外,仲有咩網站可以訂到小火車票,我上過官網睇,但都訂唔到,黎緊4月中會去京都嵐山,當天想坐,但又怕到時沒有位,請幫忙指點,謝謝! ...
現場買飛無問題呀!
我上年去搭頭班車🚌

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gigifung1108 於 2019-3-11 06:59 PM 發表

一落機就在機場買
暫時都係咁樣打算,希望會買到。

回覆 引用 TOP

除非你星期六日、假期,或者你真係好大group人,否則早幾日在機場買都可以,又唔會話真full 得咁緊要
再唔係,你當日第一早到,買第五卡,因為第五卡一定要當日買,冇預訂.....

引用:
原帖由 gigifung1108 於 2019-3-12 09:22 AM 發表

除非你星期六日、假期,或者你真係好大group人,否則早幾日在機場買都可以,又唔會話真full 得咁緊要
再唔係,你當日第一早到,買第五卡,因為第五卡一定要當日買,冇預訂..... ...
正解,我上次都係機場先買。

回覆 引用 TOP

3月2日去左搭小火車
望下條河
真心唔覺得係咩美景
可去可不去

回覆 引用 TOP

我上次在Shin Osaka JR Office 買的. 要book好的位置就要出發前三天訂.
我去時是看楓葉的旺季,但當天去的時候,在嵐山車站有當天的車票買.不過就沒有座位/連位可以選擇,還有當天的車票只有11.30過後的...

引用:
原帖由 tika 於 2019-3-14 06:10 AM 發表

我上次在Shin Osaka JR Office 買的. 要book好的位置就要出發前三天訂.
我去時是看楓葉的旺季,但當天去的時候,在嵐山車站有當天的車票買.不過就沒有座位/連位可以選擇,還有當天的車票只有11.30過後的... ...
我11/4到大阪,打算買13/4小火車票,希望到時在機場可以買到 另外想問,如果在機場已買了票,當日直接入閘就可以嗎?還要再換票嗎?

回覆 引用 TOP

你星期六去會好滿的..
如果你在機場買到票,就不用再換票了.
票就是這種绿色的:

我搭的是由Torokko Saga 到 Torokko Kameoka 的

引用:
原帖由 tika 於 2019-3-14 10:15 AM 發表

你星期六去會好滿的..
如果你在機場買到票,就不用再換票了.
票就是這種绿色的:https://shadeofseason.files.wordpress.com/2014/04/20140423-110731.jpg
我搭的是由Torokko Saga 到 Torokko Kameoka 的 ...
已訂了酒店,日子應該改不了,希望到時能買到,謝謝提供資料。

回覆 引用 TOP

https://ecorporatetravel.com.hk/ ... %E7%81%AB%E8%BB%8A/

佢地好多時都有位, 同覆得快

回覆 引用 TOP

主題標籤 #京都
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。