註冊 登入

[商業電台] 這位當時無人認得出的女藝人是誰?

這位當時無人認得出的女藝人是誰? E-mail 此主題給朋友

大家估下系邊個?

做藝人,如果有些少知名度、形象正面受歡迎,有時在日常生活中,的確拿到一些着數或方便,不過「幫係人情,唔幫係道理」。今日有聽眾致電森美、小儀和Marco主持的商台節目《早霸王》爆料,指有一位女藝人到其工作的名店購物,因為折扣問題當眾發爛渣,令場面尷尬。

http://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190311&s=7018882&a=59356714

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
該女聽眾透露,自己於一間名店任職,當日這位女藝人到店時頭戴cap帽、戴了太陽眼鏡,加上她不算是「這一代」人,故進店後,沒有太多人認出她,尤其較年輕的職員更不認識她。女聽眾指:「當日佢同一個女人一齊嚟,買咗一件大約2千幾蚊嘅貨,埋單嗰時,佢講話一向有折扣,於是同事禮貌地叫佢提供電話號碼,搵番佢個account,由於公司規定要核對客人身份,例如核對身份證或信用卡姓名,證明係本人先可以畀折,於是同事問攞呢啲資料,估唔到佢好大反應。」

回覆 引用 TOP

聽眾形容這位當時無人認得出的女藝人,得悉要核對身份,即刻好大反應說:「要我攞身份證?我唔會囉!我去第二間分店,一見到我已經畀折,我唔會畀你,你叫你經理出嚟啦!」而陪同該女藝人到店的女子再加把口說:「吓,你連佢係邊個都唔知?」聽眾續道:「大家當時畀唔到反應,因為真的冇人認出佢。」

回覆 引用 TOP

最後,聽眾終於知道這女藝人是誰,但就未有透露「結局」如何,也沒有開名講是那位女藝人,只說對方以前算「紅過吓」,但森美和小儀對這名女藝人身份都相當有興趣,笑言要咪後八卦一下。《蘋果》今日聯絡森美,問他可知道該女藝人是誰?他笑謂:「講畀你知仲得了嘅!」森美又說大家都是局外人,誰是誰非難判斷,也不知道當時情況,再三追問森美該女星是誰?他依然封口:「而家都冇喺香港拍劇喇,年紀唔算好大,但又唔算後生囉!」

回覆 引用 TOP

好多藝人幾年內唔同曬樣喎

講真好多大明星為個折可以攪好多嘢,又打上office 都不寧情。公司規矩都無法

回覆 引用 TOP

傅明憲?

引用:
原帖由 東方狂野的師姐 於 2019-3-12 05:29 PM 發表

傅明憲?
咦,都有啲似喎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方狂野的師姐 於 2019-3-12 05:29 PM 發表

傅明憲?
90年代尾拍劇,紅過下,2000年後就無再拍,其實都無乜幾多個,佢算係最吻合一個,而家啲後生都無人識佢啦

引用:
原帖由 東方狂野的師姐 於 2019-3-12 05:44 PM 發表

90年代尾拍劇,紅過下,2000年後就無再拍,其實都無乜幾多個,佢算係最吻合一個,而家啲後生都無人識佢啦
報導話佢依家無係 香港 拍劇
唔係無拍劇喎

引用:
原帖由 dickywoo69 於 2019-3-12 05:49 PM 發表

報導話佢依家無係 香港 拍劇
唔係無拍劇喎
咁又係喎🤔

回覆 引用 TOP

“森美回覆東網:「佢係拍劇,依家喺香港好少拍㗎啦,係90年代尾TVB嘅,都紅紅哋,我梗係唔會講出嚟,咁你唔認得佢,問佢攞資料梗係嬲。(你估唔估到?)都唔係好估到,唔知邊個,90年代咁多個,佢二千年代已經冇拍㗎啦。」 “

森美話2000年代無再拍,睇過同期好多個紅過嘅,2000年後都仲有拍劇,真係無乜人吻合到。

引用:
原帖由 東方狂野的師姐 於 2019-3-12 10:17 PM 發表

“森美回覆東網:「佢係拍劇,依家喺香港好少拍㗎啦,係90年代尾TVB嘅,都紅紅哋,我梗係唔會講出嚟,咁你唔認得佢,問佢攞資料梗係嬲。(你估唔估到?)都唔係好估到,唔知邊個,90年代咁多個,佢二千年代已經冇拍㗎啦。」 “

森美話2000年代無再拍,睇過同期好多個紅過嘅,2000年後都仲有拍劇,真係無乜人吻合到。 ...
真係估唔到!

回覆 引用 TOP

沒拍劇
暗示她是電視圈的人?
沒在tvb做後北上搵銀

回覆 引用 TOP

我琴晚同個女明星訓系同一星空下~~~你話邊個女明星呢

複雜的事情簡單做

引用:
原帖由 Vanillaq_L 於 2019-3-13 04:42 PM 發表

我琴晚同個女明星訓系同一星空下~~~你話邊個女明星呢
同一星空下😄
但唔係同一張床😆

回覆 引用 TOP

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。