註冊 登入

[Rolex] Rolex vs Ap

Rolex vs Ap E-mail 此主題給朋友

之前網上放隻ap( 依家唔放了)
 發覺原來啲價都好差,所以有感而發 
今時今日 ( 只講二手市場因為一手價錢分別太大)
究竟係勞力士 '升值得勁' ?定係ap' 貶值得快'?
當66 batman db 同  diver offshore之類二手價都差不多時,

究竟係ap抵買d?
定係勞已升凸左呢?
定係勞已完勝 ap?
AP 會否後上發力呢?

如果你揸住10鬆啲萬閒錢,你會點選擇?
你又會揀啲乜嘢呢?

利申:我兩個品牌都有

附件

2019-3-13 11:31 AM

精選汽車
引用:
原帖由 LAW3 於 2019-3-13 11:31 AM 發表

當66 batman db 同  diver offshore之類二手價都差不多時,

究竟係ap抵買d?
定係勞已升凸左呢?
定係勞已完勝 ap?
AP 會否後上發力呢?

如果你 ...
與其要賤價出售
不如帶留返嚟自用

當你明白勞力士是一個現金流強勁的投資品,而AP才是一隻手錶時,你就會明白。

由我廿幾年前開始儲錶,勞一路二手價都係堅挺過其他大牌架

回覆 引用 TOP

鋼款撈正價入手唔駛諗,愛跛埃艾屍有咩鬚件好職員串過馬麟,其它員工都十問夠不知,睇機芯,AP真細芯,干佬份玉係搭棚搭出嚟,計時嚟講4130完勝,售後服務索價更係愛跛完勝。

引用:
原帖由 LAW3 於 2019-3-13 11:31 AM 發表

究竟係ap抵買d?
定係勞已升凸左呢?
定係勞已完勝 ap?
AP 會 ...
咁多隻我只愛銅大飛,其他係想擁有

回覆 引用 TOP

引用:

究竟係ap抵買d?
定係勞已升凸左呢?
定係勞已完勝 ap?
AP 會 ...
多年來一直如是,除咗勞之外,大部分其他品牌二手價都在五折以下,唔係近來的事。

回覆 引用 TOP

AP機芯穩定性令人卻步,尤其就過保養嗰D,-唔掂抹油盛惠萬二,點玩呀~

引用:
原帖由 1m88 於 2019-3-13 03:22 PM 發表

AP機芯穩定性令人卻步,尤其就過保養嗰D,-唔掂抹油盛惠萬二,點玩呀~
唔係呀?抹油萬二,本來我都想買隻 15500ST ,真係要諗清楚。

回覆 引用 TOP

近期抹油經驗
IWC 6,100
ROLEX 3,950

撈比vip同錶佬玩晒,唔食炒平民唯有轉會!

附件

2019-3-13 04:11 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LAW3 於 2019-3-13 03:51 PM 發表

近期抹油經驗
IWC 6,100
ROLEX 3,950
咁師兄隻26470有無見慢或偷停?

其實真係要問自己,鐘意d乜

云云品牌

要抵用?
要威?
要精致藝術品質級別?
要保值?
要美觀?
要耐用?
........

其實一切只能夠問自己
而樓主呢個A/R之間話題

能力上若然付擔得到,
2個品牌都可擁有一隻半隻
確實係人生美事。

勉強自己購買唔喜歡嘅錶
唔會最開心

世界之大,即使 一級品牌
絕頂外觀,
絕頂機芯,
亦多如繁星

最緊要買到(最喜歡)

回覆 引用 TOP

呢個係事實,Rolex佢嘅二手價 真係好得驚人……

不過作為一位用家 (接近只買不賣),買多啲其他牌子,樂趣比較大☺😀

注: 小弟有廿隻Rolex,十一隻其他牌子嘅錶。

AP咩嚟㗎唔識佢WO

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。