註冊 登入

我係女 頭髮稀疏到 好絕望呀😢照鏡倒自己勁想了結自己條命

我係女 頭髮稀疏到 好絕望呀😢照鏡倒自己勁想了結自己條命 E-mail 此主題給朋友

我係女睇過中醫西醫對頭髮無乜幫助,比啲藥我揸.去埋生髮中心整頭,試過2間,唔見頭髮有乜起色,仲好似嚴重左,越摸越薄,依家壓力來自個頭😳依家26單身眼見頭頂咁樣,簡直絕望到好想死
植髮好貴食就算食芝麻食白鳳丸都補唔倒,一日甩40至50條
除左植髮係咪無其他辦法?

熱賣及精選
你個人要肥返D先唔會甩
通常點解甩髮,營養不良
夜訓
飲食唔定時

同埋每日洗1次頭好了
唔好一早洗頭
洗頭太多會甩髮!
冇錯呀,朝早洗頭,個人執到好正
但洗頭洗得多,你頭髮咪甩囉!

轉下髮型唔好分界,視覺上應該會好d

唔岩聽既聲音就係五毛!民主萬歲!

回覆 引用 TOP

我都係女,都有脫髮問題,我好明白,因為我都好痛苦😖。都睇過醫生,可以一齊討論下嗎?

引用:
原帖由 carmenchanchan 於 2019-3-14 01:55 PM 發表

我都係女,都有脫髮問題,我好明白,因為我都好痛苦😖。都睇過醫生,可以一齊討論下嗎?
我有睇過一次皮膚科醫生,比左支倍健5%查頭,同唔知咩我食,但我係無減過咁甩
之後去左做生髮第一間又係咁甩
轉左第二間都係咁😢

我嘅後路係咪只係得植髮?😯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 9個濃濃的牛牛 於 2019-3-14 08:30 AM 發表

你個人要肥返D先唔會甩
通常點解甩髮,營養不良
夜訓
飲食唔定時

同埋每日洗1次頭好了
唔好一早洗頭
洗頭太多會甩髮!
冇錯呀,朝早洗頭,個人執到好正
但洗頭洗得多,你頭髮咪甩囉! ...
我好定時我無早上洗係夜晚洗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ying_2025 於 2019-3-14 02:33 PM 發表

我有睇過一次皮膚科醫生,比左支倍健5%查頭,同唔知咩我食,但我係無減過咁甩
之後去左做生髮第一間又係咁甩
轉左第二間都係咁😢
佢有無幫你驗血?我睇果個係比2%倍健,好似男仔先用5%🤨

你甩左幾耐?

我未去過生髮🙈你去邊間?

引用:
原帖由 carmenchanchan 於 2019-3-14 03:26 PM 發表

佢有無幫你驗血?我睇果個係比2%倍健,好似男仔先用5%🤨

你甩左幾耐?

我未去過生髮🙈你去邊間?
有幫我驗血呀 佢見我都覺有啲嚴重
我發現係上年 補救左成年 姐係有2年

引用:
原帖由 Ying_2025 於 2019-3-14 03:41 PM 發表

有幫我驗血呀 佢見我都覺有啲嚴重
我發現係上年 補救左成年 姐係有2年
驗血報告無問題?

你去左邊間生髮?

你頭唔洗會唔會好油呀,有睇中醫嗎

昨天的事,明天做
今天的事,唔會做
明天的事,搵人做
引用:
原帖由 無霸道 於 2019-3-14 04:37 PM 發表

你頭唔洗會唔會好油呀,有睇中醫嗎
我自己唔算油,中醫話我血氣虛

回覆 引用 TOP

德*同 髮**用左好多錢
但講真係好多人去做療程,我唔可以話佢唔得,只可以話針對我唔得😭

引用:
原帖由 carmenchanchan 於 2019-3-14 03:46 PM 發表

驗血報告無問題?

你去左邊間生髮?
無問題啊😢

回覆 引用 TOP

你會唔會用錯洗頭水呀!
你身體對果種洗頭水唔岩,
刺激到頭皮導致生唔到髮有冇可能?
初初用冇事GA!但日子耐左,
頭皮變左,導致甩髮
用返D街知巷聞,【溫和】唔刺激GA洗頭水好WO!

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。