註冊 登入

[其他] 香港啲戲院真係鍾意 "搬龍門"

香港啲戲院真係鍾意 "搬龍門" E-mail 此主題給朋友

戲院啲 Coupon 本身已經限制多多,一早睇清睇楚啲條款先去換飛,點知每次有好戲上佢都會 "搬龍門",好似上個月嘅《銃夢》,明知首天上映係唔用得,所以等第二日先去換飛,點知佢話唔換得:「尋日叫優先場,今日先算係第一日上映,所以係唔用得 Coupon 架!」  到咗今日我又走去換《Marvel 隊長》,都上咗成個星期,應該冇問題啦,點知佢又話唔得:「因為呢套戲太多人睇,所以頭兩個星期都係唔用得 Coupon 架!」  聽到我真係火都嚟!已經成個星期,又唔可以星期六日用,啲大放影院又唔用得,平日呢啲細院又有幾多人睇啊!唔通真係要迫我哋睇啲唔收得嘅戲咩!!@#$%︿&*()_+|}{":
好心唔好咁小家啦!!

我盡力過 卻也鬥不過 天意的微妙
困在回憶裏留戀 空有些追思
錯誤極了 我已甦醒了 過去應該要忘掉
要是重新再遇上 可會如此

一切到此 心也倦了 等了多年 等個開始
非常凌亂 再沒話說 可惜始終 為妳停住
熱賣及精選
引用:
原帖由 西門指 於 2019-3-13 10:54 PM 發表

戲院啲 Coupon 本身已經限制多多,一早睇清睇楚啲條款先去換飛,點知每次有好戲上佢都會 "搬龍門",好似上個月嘅《銃夢》,明知首天上映係唔用得,所以等第二日先去換飛,點知佢話唔換得:「尋日叫優先場,今日先算係第一日上映,所以係唔用得 Coupon 架!」  到咗今日我又走去換《Marvel 隊長》,都上咗成個星期,應該冇問題啦,點知佢又話唔得:「因為呢套戲太多人睇,所以頭兩 ...
你講緊邊間?UA定MCL?

我最出色,英雄本色!!
UA? 算Q數喇

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題

回覆 引用 TOP

經期隊長

回覆 引用 TOP

星期六日都唔用得, 首日又唔得
應係百記

呢尐咪就係香港精神囉!

https://cdn.discuss.com.hk/t/7f4b44/f/800x0/http://imgsrc.baidu.com/forum/pic/item/edbb312ac65c1038acc0b6e2bc119313b17e89bb.jpg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bobic 於 2019-3-14 08:33 AM 發表

星期六日都唔用得, 首日又唔得
應係百記
不是, MCL 都全部唔得, 話"片商協議左" 就大L晒,  marvel最惡

fans 特色 :
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-3-14 09:01 AM 發表

不是, MCL 都全部唔得, 話"片商協議左" 就大L晒,  marvel最惡
Marvel 戲差唔多全部戲院都咁惡
不過百記 coupon 係咩戲都有咁安排
最差最差係星期六日唔用得

回覆 引用 TOP

會員贈券好多時間都唔用得...連普通週六日都唔得...
熱門新戲...最少頭兩星期都唔用得...有啲全個檔期都唔比用...
認真考慮...到期後重續唔續...

................

回覆 引用 TOP

我有兩張UA$60現金卷3月31到期
真係無乜可能用到
過年 唔用得 要到初14先用到 星期六日又唔得
新戲又唔得 星期二又唔得 早場又唔得
咁即係點先用到?
仲要$120一張票 減埋都仲要俾60
我住屯門 普通場次都係$65

回覆 引用 TOP

寧願周未午夜場/早場去mcl $50睇好過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-3-14 09:01 AM 發表

MCL有兩種, 入會/續會果兩張係任何時間任何戲都用得, 生日果張先有限制; 佢用分換都有兩種, 一種得一種唔得

其實贈券係一向都有諸多限制喇. 好多年前都已經係.    N年前有一種叫換票證, 呢種先至係係冇限日子冇限場次.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 michaelccc 於 2019-3-15 12:25 AM 發表

MCL有兩種, 入會/續會果兩張係任何時間任何戲都用得, 生日果張先有限制; 佢用分換都有兩種, 一種得一種唔得
我用CITI bank 信用卡本身儲左一堆分用來換戲飛, 點知話唔用得CITI bank分本身就是錢來, 唔明點解都諸多限制

fans 特色 :
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2019-3-15 10:27 發表

我用CITI bank 信用卡本身儲左一堆分用來換戲飛, 點知話唔用得CITI bank分本身就是錢來, 唔明點解都諸多限制
應該因為citi bank同戲院個deal唔係full paid, 而係只cover 一部份票價, 所以戲院當係宣傳推廣的贈券

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。