註冊 登入

水草種子

水草種子 E-mail 此主題給朋友

想問各位達人。。。魚缸放滿水。。。有辦法放水草種子落泥嗎???

精選樓盤
用女人絲襪包住D 水草種子

然後用手推落缸底

再在上面用石頭砸住

引用:
原帖由 76904yp 於 2019-3-14 08:08 PM 發表

用女人絲襪包住D 水草種子

然後用手推落缸底

再在上面用石頭砸住
唔該師兄。。。。我試下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期扁扁的豬豬 於 2019-3-14 07:48 PM 發表

想問各位達人。。。魚缸放滿水。。。有辦法放水草種子落泥嗎???
咁咪用條吸水管暫時放番D水出來, 等放好水草種子落泥先加返D水囉 !

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-3-14 08:17 PM 發表

咁咪用條吸水管暫時放番D水出來, 等放好水草種子落泥先加返D水囉 !
就係懶。。。🤣🤣🤣

引用:
原帖由 前期扁扁的豬豬 於 2019-3-14 08:37 PM 發表

就係懶。。。🤣🤣🤣
排走D水好易啫

引用:
原帖由 hw1chan 於 2019-3-14 08:47 PM 發表

排走D水好易啫
啲魚又要適應過啲水。。。好易死。。🤔🤔🤔

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期扁扁的豬豬 於 2019-3-14 07:48 PM 發表

水草種子

回覆 引用 TOP

節錄專家評論, "揭秘「水草種子」騙局, 玩水草,是沒有捷徑的!可以說真正的水下水草是沒有種子的!不信?可以來一份試試?"

回覆 引用 TOP

膠草種子

易陸易發.HK
易生一世.HK
一嗯狗發.HK

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前期扁扁的豬豬 於 2019-3-14 08:37 PM 發表

就係懶。。。🤣🤣🤣
用完水草種子你不會懶。因用完幾個月後要清缸

引用:
原帖由 johnkcn 於 2019-3-15 08:21 AM 發表

用完水草種子你不會懶。因用完幾個月後要清缸
師兄。。。點解呢???

引用:
原帖由 前期扁扁的豬豬 於 2019-3-15 09:56 AM 發表

師兄。。。點解呢???
因為果啲唔係水草, 一個多月後就會變黃, 溶解

回覆 引用 TOP

之前有幾位ching都係用水草種子,重話無問題添...
不過現在潛咗水搵唔番D舊PO

回覆 引用 TOP

引用:

從前看過有文章,說種子發芽時有很多分泌搞壞水質,從此我打消玩種子的念頭,最後唯一解救就是翻缸

回覆 引用 TOP

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。