註冊 登入

[Q&A] 日本上網卡

日本上網卡 E-mail 此主題給朋友

請問有冇人用過這張卡,這張卡包含一個香港電話號碼可於當地通話,但我打開張卡後找不到香港電話號碼是幾多號,是否要插左入手機啟動後先見到?

熱賣及精選
呢張唔係日本用  應該冇香港電話號碼架話?

引用:
原帖由 EBGTiles 於 2019-3-15 10:41 AM 發表

吓,佢張卡係寫住日本上網卡包通話費架喎,不過買既時候檔主話會有個香港電話號碼。如果要留電話比當地,就留個香港電話號碼,但我打開張卡就見唔到有註明個號碼係乜。

引用:
原帖由 EBGTiles 於 2019-3-15 10:41 AM 發表

哩張系香港漫遊卡用返香港號碼

引用:
原帖由 用三星真系好L廢 於 2019-3-15 10:53 AM 發表

哩張系香港漫遊卡用返香港號碼
咁個香港號碼係咩號碼?點樣可以知個香港電話號碼?

引用:
原帖由 LOLO1111 於 2019-3-15 10:01 AM 發表

請問有冇人用過這張卡,這張卡包含一個香港電話號碼可於當地通話,但我打開張卡後找不到香港電話號碼是幾多號,是否要插左入手機啟動後先見到? ...
插卡後會有短訊收到,會有個香港號碼

引用:
原帖由 LOLO1111 於 2019-3-15 10:44 AM 發表

吓,佢張卡係寫住日本上網卡包通話費架喎,不過買既時候檔主話會有個香港電話號碼。如果要留電話比當地,就留個香港電話號碼,但我打開張卡就見唔到有註明個號碼係乜。 ...
一定有香港號碼
方便你將香港手機飛缐去哩個號碼系日本收聴
所以打出時間就系哩張預付卡號碼
另外要小心因應佢不是接聽先收費,而系由手機響起計算。
所以你唔聼或者Cut缐一樣計算通話中!

引用:
原帖由 LOLO1111 於 2019-3-15 10:55 AM 發表

你開佐張卡就有SMS

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 異域大天才 於 2019-3-15 10:56 AM 發表

插卡後會有短訊收到,會有個香港號碼
謝謝你,終於解開我既疑問,咁如果我要將自己個電話飛線落去,咪要係香港啟動左先?

引用:
原帖由 LOLO1111 於 2019-3-15 10:55 AM 發表

有心理準備佢城市接收仲可以,郊區唔算太好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LOLO1111 於 2019-3-15 10:58 AM 發表

謝謝你,終於解開我既疑問,咁如果我要將自己個電話飛線落去,咪要係香港啟動左先?
你上機前系機場開啟先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 用三星真系好L廢 於 2019-3-15 10:57 AM 發表

一定有香港號碼
方便你將香港手機飛缐去哩個號碼系日本收聴
所以打出時間就系哩張預付卡號碼
另外要小心因應佢不是接聽先收費,而系由手機響起計算。
所以你唔聼或者Cut缐一樣計算通話中! ...
謝提醒,咁咪要係香港啟動左先可以將自己電話號飛落張卡度

引用:
原帖由 LOLO1111 於 2019-3-15 10:58 AM 發表

現在好多手機供應商可以用網路飛缐
仲有提下你如果香港手機卡可以放入雙卡手機一定要帶去,萬一你簽信用卡SMS系發去香港手機號碼唔會飛去哩個號碼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LOLO1111 於 2019-3-15 10:59 AM 發表

當然

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LOLO1111 於 2019-3-15 10:59 AM 發表

你在香港上機前你手機撳
**21*聯通手機號碼#
就OK

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。