註冊 登入

[新聞消息討論] [轉貼] 路線 W1 班次調整

[轉貼] 路線 W1 班次調整 E-mail 此主題給朋友

http://mobile.nwstbus.com.hk/pdf/E201900699a03.pdf

3 月 18 日起,W1 減班

空氣線 W1 一早應該減班,但幾時肯加停上環?

精選樓盤
引用:
原帖由 YY487 於 2019-3-15 11:16 AM 發表

但幾時肯加停上環?
講真,現時客量真是....

如果可以的話,期望加上環..

XD
減完都仲有15分鐘時段,應該減到全日30分鐘一班就差唔多

引用:
原帖由 Snow小雪 於 2019-3-15 12:15 PM 發表

減完都仲有15分鐘時段,應該減到全日30分鐘一班就差唔多
我都係咁諗,不過減到半個鐘一班更加無人坐

其實更應該加站延長條線去吸客

第一﹑先改用單層巴士,令載空氣的情況無咁嚴重好唔好?
再者﹑加開上環(即西環近中聯辦設站),和將路線拉長經皇后大道東至跑馬地(合和中心設站),希望增加客源。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kaiserken 於 2019-3-15 02:03 PM 發表

其實更應該加站延長條線去吸客
條線唔吸引在高鐵
而唔係定線
站就得高鐵站一個巴士站
高鐵一日講緊都係得幾萬人次
3條全日線單靠高鐵站點做?

叫做好景小小果條W2都係因為收得平
同埋喺佐敦九展有站先好做D
W1同W3都係中晒伏

回覆 引用 TOP

唔加站(起碼上環要加一個)同增加轉乘優惠都係死梗。
嗰個轉乘減得一蚊真係多謝晒

回覆 引用 TOP

佢咁嘅定位其實真係唔多睇好
一係就拉去海盈邨。

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

真係似係想直接取消.
點救都死, 轉單層定加站都慳番.

回覆 引用 TOP

證明一般市民好少會搭膠鐵,林賤補貼逼巴士公司開綫只係以爲可以谷客,但個站根本唔近返工地域,點搞都無用,巴士公司自己點會咁憃開呢啲綫吖。
我經常見W3只得一兩個客,巴士公司真係慘。

W1?客量仲低過A20喎!咁W1係咪應該要改做60分鐘一㗎先😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 YY487 於 2019-3-15 11:16 AM 發表

但幾時肯加停上環?
加停上環都幫唔到幾多
條線應該都係等摺

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SLGO 於 2019-3-15 01:58 PM 發表

我都係咁諗,不過減到半個鐘一班更加無人坐
認同
疏車更加無人坐

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 HKShooter 於 2019-3-15 09:26 PM 發表

我經常見W3只得一兩個客,巴士公司真係慘。 ...
你咩時間見呀?
我次次搭, 淨係西九總站都起碼上幾個, 下個站有人龍

回覆 引用 TOP

36 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。