註冊 登入

加咗本地特色嘅西餐

加咗本地特色嘅西餐 E-mail 此主題給朋友

呢間餐廳聽聞水準唔錯,於是約朋友去試下

因為早咗到,喺樓下一層嘅吧飲杯嘢先

朋友杯嘢好靚

點解我嗰杯咁普通……

坐咗一陣就上返去準備開餐。
呢度大部分嘅都係吧檯,檯面上面先放低咗一啲餅乾同埋麵包

呢度好似冇得散叫,店員會早兩日打畀你,問你有乜嘢唔食

煙燻鵪鶉蛋( 每人一隻),的的色色,好鮮味

然後每人一塊夾餅

呢樣叫做鹹魚白菜, 中間係啲鹹魚做嘅醬, 又有菜乾,碟下面係音樂盒,播放林子祥嘅舊歌

掛住食嘢同埋傾計,唔記得咗打開上面封信,專門招呼我哋嘅店員提醒我哋,咁就即管睇下
原來係冧女嘅情信,不過如果對方係太後生,可能唔識

熱賣及精選
瀨尿蝦餅,幾特別

泥鯭咁樣煮法真係第一次食, 佢都係用果皮闢腥,不過佢啲果皮無陳年味,仍然保留咗新鮮果香

釀海參

噴少少花雕

加錢換咗一份花膠加魚子醬,本來想試吓有乜新意,點知味道同傳統分別不大, 同埋嘥咗啲魚子醬

呢款黑松露雞蛋大根反而有驚喜

黑松露油炸鬼

龍蝦正

3000年開花雪葩

食飯之前, 送上一句廚師嘅說話

有菜有肉有飯

第一款甜品,任揀士多啤梨。 佢話可以每樣揀一款

即場同你洗乾淨

然後放上碟, 側邊有啲白糖糕

第二款甜品

第三款甜品,有三層

已經無位放相

仲有棉花糖同糖水

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sictakho 於 2019-3-15 08:03 PM 發表

呢間餐廳聽聞水準唔錯,於是約朋友去試下

因為早咗到,喺樓下一層嘅吧飲杯嘢先
🎵分分鐘需要你🎶

有鴿蛋

Vea?

好高級

酒逢知己千杯少,話不投機半句多。
遙知天涯一樽酒,能憶天涯萬里人。
幾後生都會識吓化
好想知邊位唔識

WHOEVER IS REALLY MEANT TO BE IN YOUR LIFE WILL GRAVITATE BACK TO YOU, NO MATTER HOW FAR THEY WANDER OFF...
引用:
原帖由 banana@haven 於 2019-3-15 09:08 PM 發表

幾後生都會識吓化
好想知邊位唔識
蕉蕉l搣U呢餐好有心思

#3 無左影

引用:
原帖由 kk12338 於 2019-3-15 09:16 PM 發表

蕉蕉l搣U呢餐好有心思
我都搣U 原來是波波唔識唱

WHOEVER IS REALLY MEANT TO BE IN YOUR LIFE WILL GRAVITATE BACK TO YOU, NO MATTER HOW FAR THEY WANDER OFF...
引用:
原帖由 sictakho 於 2019-3-15 08:03 PM 發表

瀨尿蝦餅,幾特別
Gastronomy cooking

餐廳係咪睇女伴先決定放邊首歌同紙條架

如果廿歲...

Where is

引用:
原帖由 banana@haven 於 2019-3-15 09:22 PM 發表

我都搣U 原來是波波唔識唱
咸魚白菜也好好味

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。