註冊 登入

[翡翠台] 「電視節目欣賞指數調查」第2位馬神,第20位張衛健,第30位愛回家,其他垃圾

「電視節目欣賞指數調查」第2位馬神,第20位張衛健,第30位愛回家,其他垃圾 E-mail 此主題給朋友

張衛健輸視帝輸得心服口服啦?

三個女人一人因呢?又話好好睇?係咪非第4季?

最討厭一定攪大單文柔個肚臨結婚仲偷食胡定欣的陳x鵬,正狗公,臨結婚都攪到返屋企,貪就手唔理好醜,死性不改婚後仲同胡定欣有路,可憐單文柔為b忍個死佬,仲要人前扮䁔男,極嘔心
熱賣及精選
不嬲都話三個女人只係小眾hit

回覆 引用 TOP

頭20位除左大帥哥,全部都係資訊性,教育性節目,只有大帥哥係純娛樂性節目,一睇就知根本唔係普通觀眾評分投票啦下話,試下依家仲有教育電視,可能排第一添呀

港台自己查自己嘅飛機研究 好好笑呀

引用:
原帖由 微涼之音 於 2019-3-15 09:47 PM 發表

頭20位除左大帥哥,全部都係資訊性,教育性節目,只有大帥哥係純娛樂性節目,一睇就知根本唔係普通觀眾評分投票啦下話,試下依家仲有教育電視,可能排第一添呀 ...
第二位的跳躍生命缐是戲劇,你唔睇電視?

引用:
原帖由 fb5663467 於 2019-3-15 10:00 PM 發表

第二位的跳躍生命缐是戲劇,你唔睇電視?
跳躍生命線唔係講救護員工作? 你唔睇電視? 我講緊資訊性,教育性同純娛樂性節目,幾時有講跳躍生命線唔係戲劇,你識睇中文?

回覆 引用 TOP

香港賤台去食屎啦

旺角暴徒仆街死 佔中不是香港人
請所有支持佔中人士儘快去睇精神科, 以免害己害人!
點解咁多22K、菲律賓人、南亞人上鄉土洗版?佢o地自己地區冇討論區咩??
跳躍只是以救護員做背景,講真,睇唔到劇中傳達什麼資訊或教育性。

引用:
原帖由 微涼之音 於 2019-3-15 09:47 PM 發表

頭20位除左大帥哥,全部都係資訊性,教育性節目,只有大帥哥係純娛樂性節目,一睇就知根本唔係普通觀眾評分投票啦下話,試下依家仲有教育電視,可能排第一添呀 ...
但以前好多TVB劇排前列

引用:
原帖由 fb5663467 於 2019-3-15 10:18 PM 發表

跳躍只是以救護員做背景,講真,睇唔到劇中傳達什麼資訊或教育性。
你自己接收唔到,唔代表套戲無去表達,每個人領悟能力是不同的,比多10隻豬我都係咁話

回覆 引用 TOP

我淨係知香港電台收視平均0.1,冇人睇就自己整個欣賞指數出黎打飛機,好心執7左佢啦,每年浪費幾十億又冇人睇

引用:
原帖由 薰衣臭草123 於 2019-3-15 10:24 PM 發表

睇你點睇佢欣賞指數既定義同標準,係個節目有無教訓意義,值唔值得去睇既評估,定係節目多唔多人睇,受唔受歡迎既評分

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 薰衣臭草123 於 2019-3-15 10:24 PM 發表

我絕對相信睇警訊係有意義過睇大帥哥,但我點都唔信多人鐘意睇警訊多過大帥哥

只係反映有一班虛偽嘅受訪者 :
「我好正經架, 淨係鍾意睇時事資訊節目, 膠劇? No way!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sylim 於 2019-3-15 21:54 發表

港台自己查自己嘅飛機研究 好好笑呀
完全同意!

港台佔多數

J2 / 85台,一個節目都唔上榜!

1969 omega speedmaster professional見證人類登月50年
1979 rado與港鐵同賀50周年
1994 新南非 omega中置陀飛輪
1999 澳門回歸20周年 omega co axial新年代
2009 samsung galaxy敢就十年
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。