註冊 登入

[綜合資訊] 日本東京

日本東京 E-mail 此主題給朋友

想問下有無巴絲打試過去到東京先上網訂酒店 or 民宿?
其實訂哪區比較方便 ?
我已買飛機票. (3-10/ APR )
請指教. thx.

熱賣及精選
瞓網吧 

引用:
原帖由 asdfg2015 於 2019-3-15 09:37 PM 發表

想問下有無巴絲打試過 去到東京先上網訂酒店 or 民宿.
如果你去超過 15日或以上, 的確可以先訂最初幾日酒店, 之後再決定行程.
你只去七、八日, 根本就冇可能走得遠, 已經大概決定去邊度, 點解仲玩即興住宿 ? 好有型 ?
天大地大, 成個東京咁大, 點會一間房都冇, 只不過可能浪費幾粒鐘時間, 拖住行李, 由街頭搵到街尾..., 落雪落雪、夏天四十度 ... 就更有型.

引用:
原帖由 PU1997 於 2019-3-16 02:26 AM 發表

如果你去超過 15日或以上, 的確可以先訂最初幾日酒店, 之後再決定行程.
你只去七、八日, 根本就冇可能走得遠, 已經大概決定去邊度, 點解仲玩即興住宿 ? 好有型 ?
天大地大, 成個東京咁大, 點會一間房都冇, 只不過可能浪費幾粒鐘時間, 拖住行李, 由街頭搵到街尾..., 落雪落雪、夏天四十度 ... 就更有型. ...
要有型....兩手fing fing去赤臘角機場, 問吓邊檔waik in送义燒飯,啱就上機
到埗後睇啱邊間就即場入住,衫䃿鞋襪...又唔係非洲,去到買都唔遲,臨走扔哂去,輕輕鬆鬆返香港

引用:
原帖由 asdfg2015 於 2019-3-15 09:37 PM 發表

其實訂哪區比較方便 ?
請指教. thx.
點解唔預先book左房先?
行程未定? 即日book有jetso?

引用:
原帖由 Ippudo 於 2019-3-16 07:20 AM 發表

點解唔預先book左房先?
行程未定? 即日book有jetso?

有時Walkin貴好多又有時冇房⋯⋯玩到咁大,好野

やられる前にやる~~~by 智☆★☆★☆★
引用:
原帖由 kanameJP 於 2019-3-16 08:40 AM 發表

師姐早

有時版友們都好鐘意挑戰自己。。。

不過我又真係見過有人嘗試walk in佐賀熱氣球節期間的佐賀東横, 想執雞

引用:
原帖由 Ippudo 於 2019-3-16 08:49 AM 發表

師姐早

不過我又真係見過有人嘗試walk in佐賀熱氣球節期間的佐賀東横, 想執雞
早上好,今時不同往日了,想當年帶住個女去日本,三十幾年前去習慣第一晚住上野,之後就沿鉄路玩,到左就去綠色窗口搵駅前酒店,家下好似唔work了

やられる前にやる~~~by 智☆★☆★☆★

回覆 引用 TOP

引用:

其實訂哪區比較方便 ?
請指教. thx.
到東京再上網訂酒店是可以,點都唔會冇房,但選擇會少好多,稍為方便抵住評價好的最易住滿,剩低一些冷門交通不便的,如果只是但求有得住就算是可以,但為何不提早訂呢,根據基本規劃行程先訂,假定不確定的部份是可決定後再訂,早訂選擇多,越遲越難找到合意的

引用:
原帖由 kanameJP 於 2019-3-16 08:40 AM 發表

以前冇上網都系去到火車站問旅館案內啲退休阿伯

回覆 引用 TOP

cccc

回覆 引用 TOP

引用:

其實訂哪區比較方便 ?
請指教. thx.
東橫晚上十一,二點有執死🐔你可以去試

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smartchu 於 2019-3-16 10:31 AM 發表

到東京再上網訂酒店是可以,點都唔會冇房,但選擇會少好多,稍為方便抵住評價好的最易住滿,剩低一些冷門交通不便的,如果只是但求有得住就算是可以,但為何不提早訂呢,根據基本規劃行程先訂,假定不確定的部份是可決定後再訂,早訂選擇多,越遲越難找到合意的 ...
唔帕麻煩出入麻煩哩間長期平價

引用:
原帖由 Ippudo 於 2019-3-16 08:49 AM 發表

師姐早

咁佢執唔執到?
我上次去,返到佐賀站7:00pm,無訂位差點食都無得食

引用:
原帖由 atom 於 2019-3-16 11:55 AM 發表

咁佢執唔執到?
我上次去,返到佐賀站7:00pm,無訂位差點食都無得食
當時係4pm左右, 當晚又如期上night show, 當然冇房

小弟其實都係執雞, 約熱氣球節一個星期前執到 jpy7xxx 的東横

回覆 引用 TOP

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。