註冊 登入

KA CREW知多啲!

KA CREW知多啲! E-mail 此主題給朋友

1. 想知道如果成功成為KA CREW, CREWPASS 公司會不會俾你美國 VISA on passport ?
2. 港龍 allowance 同外國stay 會有幾多?
🙏🏽🙏🏽

都知多啲, 大家請多多發問分享!

精選樓盤
請問你幾時bc架,收到oc架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空愛吉他EMMA 於 2019-3-19 01:58 PM 發表

1. 想知道如果成功成為KA CREW, 公司會不會俾你美國 VISA on passport ? 
2. 港龍 allowance 同外國stay 會有幾多?
🙏🏽🙏🏽
1. 冇架 因為我地冇美國機
2. 港龍allowance一個月大約1800-2500左右 睇好唔好彩 好彩既話試過3000幾一個月;外地stay一個月大約4-6晚左右

我已經收到offer letter, body check 係3月頭。

回覆 引用 TOP

哦,收到⋯ thank you 曬!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 missyinyin 於 2019-3-19 10:03 PM 發表

1. 冇架 因為我地冇美國機
2. 港龍allowance一個月大約1800-2500左右 睇好唔好彩 好彩既話試過3000幾一個月;外地stay一個月大約4-6晚左右

回覆 引用 TOP

有冇人知 KA 一個月新人飛幾多小時,同多唔多機會swap 到可以放長假OFF DAY ?
感激萬分!🙏

引用:
原帖由 半空愛吉他EMMA 於 2019-3-22 06:35 PM 發表

有冇人知 KA 一個月新人飛幾多小時,同多唔多機會swap 到可以放長假OFF DAY ?
感激萬分!🙏
BC已經好耐無nopaid放架啦,唔好expect太多
而且而加公司轉左新system編roster有心理準備大把一日飛三轉嘅pattern

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 半空愛吉他EMMA 於 2019-3-22 06:35 PM 發表

感激萬分!🙏
有啲難,就算你request都係得三粒,仲要唔一定批。必要時,可能要用錢解決。

回覆 引用 TOP

我想問KA大概一個月有幾多假🙏岩岩收到Bc call

附件

13.jpg(215.86 KB)

2019-4-16 01:41 PM

Allowance唔好諗有幾多,咁你會開心d,假設一個月飛4個layover pattern嘅話:
1)印度Bangalore : 印度凌晨12點到,第二晚11點左右report: allowance 400蚊港紙到
2)夜吉隆坡: 凌晨12點到,第二日下午2點幾report: allowance 300蚊港紙到
3)3日吉隆坡pattern: 夜晚8點到,第二朝9點report飛返香港再飛返吉隆坡: 2晚allowance加埋港紙 680到
4)夜上海: 凌晨12點到,第二日下午1點report: allowance港紙250到

咁呢個月allowance就港紙 1630到, 但諗下你係外地都要食到洗錢嘅,淨返幾多自己諗啦

引用:
原帖由 ^_^; 於 2019-4-16 09:29 AM 發表

我想問KA大概一個月有幾多假🙏岩岩收到Bc call
你當1個星期有2日假(唔一定),咁1個月就around 8日左右

引用:
原帖由 dc_man 於 2019-4-16 07:20 PM 發表

你當1個星期有2日假(唔一定),咁1個月就around 8日左右
謝謝你呀 甘如果吾port sick bank in有無20k

回覆 引用 TOP

31 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。