註冊 登入

女人返office真係爾虞我詐...

女人返office真係爾虞我詐... E-mail 此主題給朋友

以前係成班男人既office做野都到好地地,一去到有女人既office,就即刻發現成個環境唔同哂,好多是非同機心出現。

尤其係男上司+女同事呢個組合,如果一早知男上司出trip見客,啲女同事就妝都唔化,素顏上陣,個個d皮膚差到嚇死人。

但男上司一返黎,個個著既衫都戰鬥格,妝又化到濃一濃,仲成日聊男上司傾計,有時仲要輪住講其他人壞話。

男上司有時都好無奈咁同我傾,有時連佢都處理唔掂,女人既職場真係好恐怖。

熱賣及精選
職場係咁架啦
你呃我我呃你咁

引用:
原帖由 KK19900317 於 2019-3-26 02:03 PM 發表

職場係咁架啦
你呃我我呃你咁
呃得最勁既應該係女人既喬裝術
我係女人有時都俾女人嚇親 好多女人化妝落妝完全兩個樣

有冇鬥波大?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 浪漫的豬 於 2019-3-27 12:34 PM 發表

呃得最勁既應該係女人既喬裝術
我係女人有時都俾女人嚇親 好多女人化妝落妝完全兩個樣
真,你話靚女我條氣都順啲

有d女落左妝,d毛孔大到驟眼睇都睇到哂,好恐怖

引用:
原帖由 KK19900317 於 2019-3-26 02:03 PM 發表

職場係咁架啦
你呃我我呃你咁
睇下受唔受

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈哈哈哈巴 於 2019-3-28 12:51 PM 發表

真,你話靚女我條氣都順啲

有d女落左妝,d毛孔大到驟眼睇都睇到哂,好恐怖
毛孔一大一落妝真係好肉酸, 好心佢地去打下picoway啦, 我公司有個中女同事本身皮膚好差, 但去阿蛇果間打完, 即刻好似後生左幾年咁

講得好

回覆 引用 TOP

心宮計

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Vr7 於 2019-3-29 12:18 PM 發表

毛孔一大一落妝真係好肉酸, 好心佢地去打下picoway啦, 我公司有個中女同事本身皮膚好差, 但去阿蛇果間打完, 即刻好似後生左幾年咁
個人衰打乜都係咁衰

回覆 引用 TOP

現實世界

回覆 引用 TOP

你做邊行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 哈哈哈哈巴 於 2019-3-25 02:50 PM 發表

以前係成班男人既office做野都到好地地,一去到有女人既office,就即刻發現成個環境唔同哂,好多是非同機心出現。

尤其係男上司+女同事呢個組合,如果一早知男上司出trip見客,啲女同事就妝都唔化,素顏上陣,個個d皮膚差到嚇死人。

但男上司一返黎,個個著既衫都戰鬥格,妝又化到濃一濃,仲成日聊男上司傾計,有時仲要輪住講其他人壞話。

男上司有時都好無奈咁同我傾,有時連佢都處理 ...
我之前都咁諗,但後尾發現男人仲奸過女人,比女人更恐怖, 真的
但男人仲衰多樣,咸濕

回覆 引用 TOP

如果系後生女或者未過40既都仲好D
當你面對職級比你高既同事同埋上司以及更高層
全部都系D自私自利爾虞我詐虛偽既師奶既時候
你就知乜野叫恐怖

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。