• 瀏覽: 10,338
  • 回覆: 8
強行結束陽壽,後果不堪設想,千祈唔好做傻事,如果自殺死,不斷重複該直至陽壽已盡,之後去地獄罰幾百年以上,好難再次得人身,一位仙人死後話我知下面勁多人排隊

熱賣及精選
引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-4-26 05:23 PM 發表

只聽過幾次。每次都感覺果把聲音好善良。
氹你落搭梗系聲音善良

引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-4-12 02:32 AM 發表

香港平均每日有兩個人自殺死。無咩特別。
自殺死,天唔收,地唔收,返唔到人間,因為陽壽未完

引用:
原帖由 may2kwan 於 2020-3-10 11:00 PM 發表

咁你信唔信近排香港好多人跳樓﹑跳海係自殺阿?
跳樓跳海已經系自殺行為,同你解釋太多你都未必信我,因為系一隻鬼同我講呢d後果

而且排左咁耐隊先得人身,咁輕易就放棄,陰間真系好多眾生排隊,咁就放棄,幾多想排都排唔到,我講既系真,唔系嚇你

引用:
原帖由 may2kwan 於 2020-3-11 06:47 AM 發表

眾生自殺是由執法人裁定,已經係很錯。
C兄一念天堂,一念地獄

引用:
原帖由 地獄女巫 於 2020-4-20 10:20 AM 發表

我也曾自殺過,其中有兩次入了醫院,我也時時覚得生存無意義,不知為什麽要存在。但當我死唔去時,見到朋友同家人的傷心,我就打消了這個念頭。因為你死了,你可以完全不再理會你留下的這個世界,但你的朋友家人失去了你,永遠見不到你,你想像一下他們會有幾傷心。你死了不代表完結,而是要每天同一時間再次做你自殺的過程,直到你真正壽命完結。
我現在也時時唸住想死,不知生存為了什麽,做什麽都不開心,但是,每當我想起我 ...
我都試過,係多年前我割脈血流不止,幸好我爺爺及時發現阻止我帶我睇醫生,甚至我母親好擔心我,多年後既我已為人母親就明白點解當年媽媽咁擔心我,自己子女受傷如同自己受傷一樣,一樣痛,我而加都有產後抑鬱不過每次我喊,BB對住我笑,我控制住自己唔好有呢個念頭

引用:
原帖由 may2kwan 於 2020-4-25 08:54 AM 發表

睇黎你有一個好正常家庭﹑人際生活。真係點解要死呢?
我可能無人無物,所以好想安樂死,唔想老病。但安樂死門檻好高,高費用都係一個目標可以儲錢到達標,要有不治之症,又要一堆申請步驟,如果我有勇氣一躍而下就唔使咁煩。
不過我唔會咁自私既。搞到別人鬼影幢幢咁。
死解決唔到問題,如果可以我一早死左啦,唔得呀嘛,我講過一樣,你受傷既話你媽媽會好心痛,我既子女受傷就如同我受傷一樣,我餵奶時候BB唔小心濁親塊面變色之後就恰埋眼冇反應,嚇死我,如果佢死左,我就會覺得好似個天冧左咁

如果一死可以解決問題,我一早咁做啦,我懷孕到分娩係我自己一個人,冇老公陪架,買BB野帶BB睇醫生我自己一個人搞掂,坐月自己嚟啦,產後成日腰骨痛,我産後抑鬱老公唔理我叫我自己安慰自己一係自己揾醫生唔好煩佢,正常人聽到好想冚死佢,加上兩三個中餵奶一次,每次同BB去打針就喊足一晚,做埋家頭細務真係唔洗訓,有日我突然心跳加速好快,同老公講佢都係叫我自己去睇醫生唔好煩佢。佢明知我產後抑鬱仲成日鬧我當我係出氣筒

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]