• 瀏覽: 10,341
  • 回覆: 42
情緒有問題,時不時情緒高低起伏,忍了十年,終於睇醫生食藥,藥物暫時性是很有效,但不能治本。
我心諗『沒有生存的理由』,醫生只識講『有無聽到叫你去死』的『幻聽』,我無再睇醫生了。
我聽過三次『果把聲』。應該是我自己心靈把聲。別人說是『鑽牛角尖』。

熱賣及精選
南謨僧伽吒經
一切有為法,如夢幻泡影
引用:
原帖由 saneviola 於 2019-4-3 12:43 PM 發表

你無生存的理由,唔代表你要去死,因為你亦無去死的理由。所以你根本不需要具備去死的勇氣。
我早d 死可以慳返d 錢給其他人享受。只要果個人不是我仇人就可以。

引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-4-8 08:37 PM 發表

我早d 死可以慳返d 錢給其他人享受。只要果個人不是我仇人就可以。
你肯定其他人拎住你D錢係享受而唔係難受?

引用:
原帖由 清晨理性的樓主 於 2019-4-9 10:36 PM 發表

你肯定其他人拎住你D錢係享受而唔係難受?
真係估你唔到會咁問。有錢會難受?

別做傻事

引用:
原帖由 雨中失控了的神 於 2019-4-10 01:05 PM 發表

別做傻事
香港平均每日有兩個人自殺死。無咩特別。

引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-4-12 02:32 AM 發表

你男定女?

引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-3-31 05:56 AM 發表

情緒有問題,時不時情緒高低起伏,忍了十年,終於睇醫生食藥,藥物暫時性是很有效,但不能治本。
我心諗『沒有生存的理由』,醫生只識講『有無聽到叫你去死』的『幻聽』,我無再睇醫生了。
我聽過三次『果把聲』。應該是我自己心靈把聲。別人說是『鑽牛角尖』。 ...
果把聲,唔系嚟自你心靈。
而系你心靈太空,有嘢入咗去。
D嘢想搵人陪,千萬唔好中計

引用:
原帖由 bigasss 於 2019-4-12 03:56 PM 發表

果把聲,唔系嚟自你心靈。
而系你心靈太空,有嘢入咗去。
D嘢想搵人陪,千萬唔好中計
只聽過幾次。每次都感覺果把聲音好善良。

強行結束陽壽,後果不堪設想,千祈唔好做傻事,如果自殺死,不斷重複該直至陽壽已盡,之後去地獄罰幾百年以上,好難再次得人身,一位仙人死後話我知下面勁多人排隊

引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-4-26 05:23 PM 發表

只聽過幾次。每次都感覺果把聲音好善良。
氹你落搭梗系聲音善良

引用:
原帖由 may2kwan 於 2019-4-12 02:32 AM 發表

自殺死,天唔收,地唔收,返唔到人間,因為陽壽未完

引用:
原帖由 呂貧友 於 2020-3-10 03:36 AM 發表

自殺死,天唔收,地唔收,返唔到人間,因為陽壽未完
咁你信唔信近排香港好多人跳樓﹑跳海係自殺阿?

引用:
原帖由 may2kwan 於 2020-3-10 11:00 PM 發表

咁你信唔信近排香港好多人跳樓﹑跳海係自殺阿?
跳樓跳海已經系自殺行為,同你解釋太多你都未必信我,因為系一隻鬼同我講呢d後果

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]