註冊 登入

不吐不快

不吐不快 E-mail 此主題給朋友

早兩日去完iwc專門店試2019年新款…
一直都對沙色topgun有興趣…
試上手後更加喜歡…即刻落訂買啦…
點知今日分店同事就打電話通知我公司決定要調高價錢工…我需要補回差價…
同iwc分映…客服個位小姐回覆我大意為
之前既定價$66600並唔係最終價錢…公司有權調高…要買就一定要補回差價…
我唔明既係張單完全冇提過有機會調整價錢…點解白紙黑字寫左既野都可以話改就改…上年訂150周年白面藍針葡chrono都冇出現咁既情況…

老實講差價都係10%左右…要俾又唔係俾唔起…但令我不滿既係一間咁大型既國際公司竟然會隨時反價

iwc一直都係我鐘情既品牌…
iwc544801,iwc371602, mark 18都已經擁有…而pilot chrono同big pilot亦都係我希望入手既目標之一…今次沙色陶瓷topgun亦都非常出色…只係呢件事實在令我相當失望…

最後想同iwc同事講聲唔好意思…原則問題我都係決定退訂…

ps...個人感受…不喜勿插

精選汽車
引用:
原帖由 fb2098108 於 2019-4-2 12:52 AM 發表

點知今日分店同事就打電話通知我公司決定要調高價錢工…我需要補回差價…
之前既定價$66600並唔係最終價錢…公司有權調高…要 ...
做得好

回覆 引用 TOP

同炒價勞一樣!唔L買囉,戴小隻又唔會痛!

引用:
原帖由 fb2098108 於 2019-4-2 12:52 AM 發表

之前既定價$66600並唔係最終價錢…公司有權調高…要 ...
雖然小弟都算係 I 粉,但都支持師兄決定。我相信未必關bt同事嘅事,但公司做法真的值得商確。師兄會不會考慮email到Iwc 總部反映問題呢?

引用:
原帖由 corrado888 於 2019-4-2 08:28 AM 發表

雖然小弟都算係 I 粉,但都支持師兄決定。我相信未必關bt同事嘅事,但公司做法真的值得商確。師兄會不會考慮email到Iwc 總部反映問題呢?
明白唔關bt同事事…
佢打黎同我講都係充滿歉意…
當然有啦

引用:
原帖由 fb2098108 於 2019-4-2 08:49 AM 發表

明白唔關bt同事事…
佢打黎同我講都係充滿歉意…
當然有啦
希望師兄得到滿意的回覆

回覆 引用 TOP

師兄做得好

多謝各位師兄理解…
講真隻限量topgun真係出色…
你一開始賣$73900
我相信大把人(巴括我)都願意買…
只不過而家咁樣做法令我感覺太差…尋日我問客服小姐張單白紙黑字寫住$66600都仲可以改…佢一直話個價錢並唔係最終定價…我即刻話我冇張單係身咋…如果唔係真係想望下價錢個度係咪有寫to be comfirmed

引用:
原帖由 巴士滴滴手背 於 2019-4-2 08:21 AM 發表

同炒價勞一樣!唔L買囉,戴小隻又唔會痛!
岩呀…又唔係冇錶戴…iwc都有三隻啦…係真心見佢咁吸引先去馬咋嘛

回覆 引用 TOP

我都叫做係I 粉,亦支持師兄的決定

support

引用:
原帖由 luffy1203 於 2019-4-2 10:20 AM 發表

我都叫做係I 粉,亦支持師兄的決定
唔係覺得我煩膠就已經好感謝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 watchlover668 於 2019-4-2 11:28 AM 發表

support
感謝師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 evit 於 2019-4-2 09:16 AM 發表

師兄做得好
多謝理解同支持

回覆 引用 TOP

有無諗過去海關/消委會投訴?

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。