打印

[NBA賽事] NBA》拿了2冠仍被當外人 外媒:杜蘭特會去尼克

NBA》拿了2冠仍被當外人 外媒:杜蘭特會去尼克 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]

杜蘭特。(資料照,美聯社)
〔記者粘藐云/綜合報導〕勇士杜蘭特今夏將投入自由市場,傳聞他將會離開勇士加盟尼克,且美國運動網站《Bleacher Report》記者布區(Ric Bucher)篤定地表示,雖然杜蘭特幫助勇士拿下2冠,但他在灣區始終被當成外人,勇士依舊是柯瑞的球隊。
先前傳聞指出,杜蘭特將在今夏離開勇士,前進尼克,但不少人認為,假如杜蘭特今年在灣區拿下第3冠,離隊去加盟一支已經6年沒季後賽打的球隊,顯然很荒謬,但布區卻表示,就他所掌握的消息,幾乎已經確定杜蘭特會離開,並加盟尼克。

「我可以告訴你,杜蘭特在勇士並沒有被真心的認可過,也沒獲得一個2屆總冠軍MVP應有的尊重。」即便杜蘭特拿了兩座MVP,但大家依舊認為,勇士是柯瑞的球隊,「柯瑞、湯普森跟格林的態度是,很感謝杜蘭特來到這裡幫他們拿了兩座冠軍,而非把他當成自己人。」
布區認為,不被勇士當成自己人,才是杜蘭特想離開的主因,他也希望能找到一支願認同他的球隊,而尼克正是最好的選擇,「如果他能夠帶領尼克闖進東部決賽,必定能夠受到紐約球迷的歡迎。」

https://sports.ltn.com.tw/news/breakingnews/2749765

慘慘豬, 懦夫KD 拎2冠 都冇人認同.



/

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
下年去廢湖, 同組團占一隊.


懦夫KD+組團占= 最佳組合





/
咁樣痴冠法,仲要係上年先打敗自己果隊
當然無人會尊重你



https://scontent-b-hkg.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/t31.0-8/703711_10151465403134705_42812810_o.jpg

回覆 引用 TOP

on9 ,你去邊我都憎9你


回覆 引用 TOP

[隱藏]
Nyk.咁多爛約。班所謂新星又未必可以唔持球。杜去到又清咁一半cap.


靜海無涯
做乜去東岸, 想睇西部大戰 


回覆 引用 TOP

去紐約太吾理智, 甜瓜甘強都救吾到紐約...就知紐約問題嚴重~
不如去馬刺/拓荒者尼d playoff常客隊仲好~



去太陽同卜街仔刷數據仲好啦。


回覆 引用 TOP

自已攞黎架


回覆 引用 TOP

[隱藏]
依D其實係雙向
由DAY 1俾到人相信會長期留隊的話 應該個個都會當佢係自己人
但佢真係好似冇 人地當佢係過客都好正常
似係炒作話題



回覆 引用 TOP

一開始抱團時,都預了啦
如當時去其他普通球隊,入到 final 都當你是自己人啦



引用:
原帖由 oi1010 於 2019-4-6 07:14 PM 發表

Nyk.咁多爛約。班所謂新星又未必可以唔持球。杜去到又清咁一半cap.
傳係咁傳、KD&KI打包到NY、但睇返隊波
兩個簽埋都真係有排執



回覆 引用 TOP

提示: 作者被禁止或刪除 內容自動屏蔽
真英雄嘅話,去NYK再攞埋東岸冠軍就可能有返小小尊嚴嘅!


回覆 引用 TOP

[隱藏]
引用:
原帖由 白活 於 2019-4-6 08:50 PM 發表

一開始抱團時,都預了啦
如當時去其他普通球隊,入到 final 都當你是自己人啦
先去勇士拎champ, 起馬退休後都有champ成就~
而家再出走打番單核, 甘先保險~
如果佢冇入勇士, 又去左弱隊發展...基本上都打吾贏勇士/馬刺/火箭~
甘佢分分鐘好大可能退休前都冇champ~



回覆 引用 TOP

 59 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。