• 瀏覽: 5,543
  • 回覆: 69
你以為公司係善堂啊?唔使錢有人做義工啊?
揾笨既工堅決唔做,自然呢啲公司會係IT方面比唔上同業,最後失敗而亡

分別是你一分同佢一分的分別

回覆 引用 TOP

計咁多做人好辛苦

山可以移動  但是動搖不了  我們廣大人民抗震救災的決心
水可以隔斷  但隔斷不了     香港同胞和內地同胞的友情

回覆 引用 TOP

上聯:

揾笨既工堅決唔做,自然呢啲公司會係IT方面比唔上同業,最後失敗而亡

下聯:

懶醒既人堅決唔請,自然呢啲天才會係IT方面比唔上同行,最後失敗而亡

"If you like everything, you have no taste. If everyone likes you, you have no character." -- By Someone.
引用:
原帖由 alvin__luk 於 2019-4-8 04:20 PM 發表

上聯:

下聯:

懶醒既人堅決唔請,自然呢啲天才會係IT方面比唔上同行,最後失敗而亡 ...
D 中文咁好,版主應該加分!

引用:
原帖由 hkcityu 於 2019-4-8 08:51 AM 發表

樓主,搵笨嘅工梗係畀笨人搵到架啦,這你懂的,所以先至有咁既宣言掛!

回覆 引用 TOP

盡力做好,不計較,得著也是自己的。

回覆 引用 TOP

你只收得一分錢,皆因你得一分貨

引用:
原帖由 hkcityu 於 2019-4-8 08:51 AM 發表

大部分工作都好難咁計住。
查實乜事感到咁委屈呢?

引用:
原帖由 m.png 於 2019-4-10 10:13 PM 發表

大部分工作都好難咁計住。
查實乜事感到咁委屈呢?
眼高手低自然有委屈,冇煮過飯一定嫌米硬,有本事應該自己做老闆,同客講番同一句話,一定客似雲來

回覆 引用 TOP

加一分錢定加一分貨?
引用:
原帖由 PacificIslander 於 2019-4-8 04:50 PM 發表

D 中文咁好,版主應該加分!

問題係如何量化你的一分貨是等於一分錢 ?  
引用:

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 java2 於 2019-4-11 10:08 AM 發表

加一分錢定加一分貨?

一分錢咪買一分粥囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-4-10 08:39 PM 發表

你只收得一分錢,皆因你得一分貨
咁樣講好傷人地自尊架

引用:
原帖由 smartboy123 於 2019-4-11 02:52 PM 發表

咁樣講好傷人地自尊架
出一分力,就攞一分錢人工。甘一分錢又可以買幾多樽鹽呢 ? 

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]